4 ADAG
Új
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 320 g édesburgonya felkockázva
- 320 g sárgarépa csíkokra vágva
- 375 g cukkini felaprítva
- 2 db hagyma
- 780 g konzerv lencse lecsepegtetve
- 1 tk köménymag
- 2 ek gyömbér
- 2 ek tökmag
- 1 db citrom meghámozva
- 1 maréknyi menta felaprítva
- 1 maréknyi petrezselyem felaprítva
- 3 ek tahini
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- 240 g joghurt
- Pirospaprika a tálaláshoz
- 2 ek repceolaj
- 2 db zöldségleveskocka
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd fel az olajat egy nagy, tapadásmentes wokban. Add hozzá az édesburgonyát, és süsd 5 percig, gyakran kevergetve, amíg megpuhul. Ha túl gyorsan kezd barnulni, tedd rá a fedőt.
- 2Add hozzá a sárgarépát, a cukkinit, a hagymát, a köményt és a gyömbért, majd nagy lángon, gyakori kevergetés mellett főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak és megpirulnak.
- 3A végén keverd bele a magokat, és főzd még pár percig. Vedd le a tűzről, és add hozzá a lencsét, a húslevesport, a citromhéjat, a mentát és a petrezselymet.
- 4Közben keverd össze a tahinit a fokhagymával, a joghurttal és 1 evőkanál vízzel, hogy öntetet készíts.
- 5Kanalazd a lencsesalátát tálkákba, és szórd meg az öntettel, valamint paprikával, ha használod.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!