4 KISEBB ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK AZ ÖNTETHEZ
- 30 ml extra szűz olívaolaj
- 15 ml almaecet
- 15 ml balzsamecet
- 5 ml juharszirup (vagy ízlés szerint)
- 1 teáskanál Dijon mustár
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1/4 teáskanál só
- Bors
HOZZÁVALÓK A SALÁTÁHOZ
- 400 g megtisztított és apróra vágott kelkáposzta
- 1 körte, vékonyra szeletelve és apróra vágva
- 35 g tökmag
- 25-30 g kókuszreszelék
- 5-10 g fekete szezámmag
- 75 g gránátalma mag
- 10-20 g napraforgómag
- Csipet fahéj
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy közepes tálban keverd össze az öntet hozzávalóit, majd ízlés szerint állítsd be az ízeket.
- 2A kelkáposztáról távolítsd el a szárakat, és aprítsd a leveleket nagyon finom, "reszelt" darabokra – minél kisebbek, annál puhábbak lesznek. Mosd meg a leveleket, majd szárítsd meg.
- 3Egy nagy tálba helyezd a kelkáposztát, és alaposan forgasd össze az öntettel, hogy minden levél szépen bevonódjon.
- 4A salátához adj feltéteket ízlés szerint, majd szórj rá egy kevés fahéjat. Azonnal tálald, vagy hagyd állni az öntetben körülbelül fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!