2 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 100 g kenyér, legalább egy napos
- 200 g érett paradicsom
- 50 g hámozott lilahagyma
- 50 ml vörösborecet
- 100 ml olívaolaj
- 9 bazsalikomlevél
- Frissen őrölt bors
- Só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra.
- 2Vágd le a kenyér héját, majd kockázd fel a kenyeret, kb. másfél cm-es kockákra. Tedd egy tálba, sózd, borsozd, öntsd le egy kis olívaolajjal, keverd el alaposan és borítsd egyenletesen egy tepsibe. Tedd be az előmelegített sütőbe és süsd 7 percig. Utána hagyd kihűlni.
- 3Vágd a paradicsomot nagyobb darabokra, a hagymát pedig apróra. A bazsalikomot tépkedd össze.
- 4Az összevágott paradicsomot, a hagymát és a bazsalikomot tedd egy tálba, majd sóval és borssal ízesítsd. Add hozzá a pirított kenyérdarabokat, önts rá egy kis borecetet és olívaolajat. Keverd össze a salátát és pihentesd szobahőmérsékleten. Tálalás előtt keverd át még egyszer.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!