Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
4 adag

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A KENYÉRKOCKÁHOZ

  • 4 szelet toast kenyér
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma

HOZZÁVALÓK AZ ÖNTETHEZ

  • 100 g Hellmann's majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 10 g finomra reszelt parmezán
  • 1,5 db szardella
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé

HOZZÁVALÓK A SALÁTÁHOZ

  • 600 g római saláta
  • Reszelt parmezán a tálaláshoz

OPCIONÁLIS A SALÁTÁHOZ

  • Főtt tojás ízlés szerint

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

A KENYÉRKOCKA ELKÉSZÍTÉSE

  • 1Vágj félbe hosszában egy gerezd fokhagymát és vágd ki a csíra részét. A fokhagymát finoman reszeld le vagy zúzd össze fokhagymanyomóval és ízesítsd egy csipet sóval.
  • 2Vágd le a toast kenyér héját és kockázd fel 1,5 cm nagyságú darabokra. Egy serpenyőben közepes lángon hevítsd fel a vajat és folyamatosan kevergetve rövid ideig pirítsd a fokhagymát. Add hozzá a kenyérkockákat és gyakori kevergetés mellett pirítsd őket aranybarnára.

AZ ÖNTET ELKÉSZÍTÉSE

  • 1Az öntet elkészítéséhez is vágj félbe egy gerezd fokhagymát és vágd ki a csíra részét. A gerezdet ismét reszeld le vagy zúzd össze és egy csipet sóval ízesítsd.
  • 2Finoman vágd fel a szardellát és keverd össze a fokhagymával, az öntethez szükséges többi hozzávalóval és 3 evőkanál vízzel.

A SALÁTA ELKÉSZÍTÉSE

  • 1Vágd ki a keményebb részeket a saláta leveleiből és tépd falatnyi méretűre a salátaleveket. Add hozzá a kenyérkockát, 1 evőkanál öntetet és az egészet alaposan keverd össze.
  • 2Fokozatosan adjuk hozzá az öntetet, amíg az összes salátalevelet egyenletes bevonja az öntet.
  • 3A kész salátát szórd meg a reszelt sajttal.
Kifli tipp
A salátalevelek ropogósabbak lesznek, ha 10 percre jeges vízbe teszed őket. Az elkészítés előtt szárítsd meg a salátaleveleket. Csak tálalás előtt keverd össze a salátaleveleket az öntettel, így nem áznak át a levelek és frissek maradnak. Mindig az öntetet add a salátához és ne fordítva. Csak ilyen módon biztosíthatod, hogy a saláta megfelelően fűszeres lesz. A salátához adhatsz szeletelt főtt tojást is.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A KENYÉRKOCKÁHOZ

HOZZÁVALÓK AZ ÖNTETHEZ

HOZZÁVALÓK A SALÁTÁHOZ

OPCIONÁLIS A SALÁTÁHOZ