Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 225 g zabpehelyliszt
  • Másfél teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál só
  • 130 g hámozott, reszelt répa
  • 80 ml juharszirup
  • 10 ml vaníliakivonat
  • Fél teáskanál őrölt gyömbér
  • 35 g mazsola
  • 35 g magvak
  • 625 ml cukormentes mandulatej

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra, és zsírozz ki egy tepsit.
  • 2
    Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban pedig dolgozd össze a nedves hozzávalókat: a reszelt sárgarépát, a mandulatejet, a juharszirupot, a vaníliát és a reszelt gyömbért.
  • 3
    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és alaposan keverd össze. A masszát simítsd az előkészített tepsibe, és egy kanál hátával egyengesd el. Nyomkodd le a zabot egy kicsit, hogy jól belemerüljön a tejbe. Szórd meg a tetejét a dióval és a mazsolával, és finoman nyomkodd le ezeket is.
  • 4
    Süsd fedetlenül kb. 35 percig, amíg a szélei enyhén aranyszínűek lesznek. Amikor kiveszed a sütőből, a zabpehely még kissé puhának vagy nedvesnek tűnhet, de ahogy hűl, meg fog szilárdulni.
  • 5
    Hagyd hűlni 5-10 percig tálalás előtt. Ha teljesen kihűlt, már könnyedén szeletelheted négyzetekre.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

225 g zabpehelyliszt