2 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A SZENDVICSHEZ
- 2 vajas croissant
- 4 szelet sonka
- 5 tojás
- 2 evőkanál tejszín
- 25 g vaj
- Só
- Bors
HOZZÁVALÓK A SALÁTÁHOZ
- 30 g rukkola
- 4 koktélparadicsom
- Egy kígyóuborka harmada
- Citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
A RÁNTOTTA ELKÉSZÍTÉSE
- 1Melegítsd elő a serpenyőt alacsony lángon, a vajat pedig kockázd fel.
- 2Tegyél kb. 5 g vajat (2 kis kockát) a serpenyőbe és hagyd elolvadni. Egy tálban habverővel verd fel a tojásokat a tejszínnel.
- 3Öntsd a keveréket a meleg serpenyőbe és óvatosan kevergesd 3 percig. Ennyi idő alatt krémes sül.
- 4Add hozzá a maradék vajat a tojásokhoz és kevergesd még másfél percig alacsony lángon, amíg a tojás el nem éri a kívánt állagot. Krémesnek és egy kicsit folyósnak kell lennie. Ízlés szerint sózd és borsozd.
A SZENDVICS ELKÉSZÍTÉSE
- 1Vágd hosszában félig félbe a croissantokat (ne teljesen, az egyik oldalán maradjon egyben, a könnyebb megtöltés, összehajtás és fogyasztás érdekében). Tegyél bele két szelet sonkát, majd a rántottát. Az elkészített rukkolasalátával tálald.
A SALÁTA ELKÉSZÍTÉSE
- 1Vágd a paradicsomot és az uborkát kisebb darabokra és tedd bele őket egy tálba a rukkolával, az olajjal és a citromlével együtt. Keverd össze, majd ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!