Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 3/4 csésze (170 g) vaj vagy növényi vaj-alternatíva
- 3/4 csésze (100 g) porcukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 ¼ csésze (270 g) liszt
- 1 evőkanál őrölt mandula (opcionális)
- ½ tk. sütőpor
- ½ tk. só (ha a vaj sós, akkor nem kell)
- 1½ tk. spirulina por
- Nagy marék mandula (felezve vagy egészben)
- 1 ek. eperlekvár (a véres dekoráláshoz)
ELKÉSZÍTÉS
- 1Keverd össze a nedves összetevőket, majd add hozzá a száraz hozzávalókat, és fél órára hagyd a hűtőben pihenni a tésztát.
- 2Utána formálj hengereket a tésztából, és ahol kell, nyomkodd be az oldalát, valamint vágd be a rudacskákon a ráncokat az élethű ujj-hatás kedvéért (a gyerekek kedvenc része lesz ez a gyurmázás).
- 3Helyezd a mandulákat a körmök helyére, és tedd be a sütőbe negyed órára a boszorkányujjakat.
- 4Díszítsd a körömágyakat eper- vagy málnalekvárral, valamint mártogasd bele az ujjvégeket is.
- 5Tálald fel a rémületesen vagány sütitálat a kosztümös házibuli sztárjaként - a vendégek biztosan megnyalják mind a tíz (saját) ujjukat is utána!

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
