Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 3/4 csésze (170 g) vaj vagy növényi vaj-alternatíva
  • 3/4 csésze (100 g) porcukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 ¼ csésze (270 g) liszt
  • 1 evőkanál őrölt mandula (opcionális)
  • ½ tk. sütőpor
  • ½ tk. só (ha a vaj sós, akkor nem kell)
  • 1½ tk. spirulina por
  • Nagy marék mandula (felezve vagy egészben)
  • 1 ek. eperlekvár (a véres dekoráláshoz)

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Keverd össze a nedves összetevőket, majd add hozzá a száraz hozzávalókat, és fél órára hagyd a hűtőben pihenni a tésztát.
  • 2
    Utána formálj hengereket a tésztából, és ahol kell, nyomkodd be az oldalát, valamint vágd be a rudacskákon a ráncokat az élethű ujj-hatás kedvéért (a gyerekek kedvenc része lesz ez a gyurmázás).
  • 3
    Helyezd a mandulákat a körmök helyére, és tedd be a sütőbe negyed órára a boszorkányujjakat.
  • 4
    Díszítsd a körömágyakat eper- vagy málnalekvárral, valamint mártogasd bele az ujjvégeket is.
  • 5
    Tálald fel a rémületesen vagány sütitálat a kosztümös házibuli sztárjaként - a vendégek biztosan megnyalják mind a tíz (saját) ujjukat is utána!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK