Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

2 FŐRE
Új

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg fekete kagyló
  • 4 szál petrezselyem
  • 50 g hámozott salotta hagyma
  • 50 g vaj
  • Bors
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 1 evőkanál citromlé és citrom a tálaláshoz

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Tisztítsd meg a kagylókat, és dobd ki azokat, amelyek nyitva vannak. A zártakat tedd egy nagy tálba jéghideg vízzel, és hagyd ázni 10 percig.
  • 2
    Szedegesd le a petrezselyemleveleket a szárakról, aprítsd fel őket, és tedd félre a szárakat. Aprítsd fel a salottát is. Egy lábasban, közepes lángon olvaszd meg a vaj felét, és dinszteld meg benne a salottát. Add hozzá a petrezselyemszárakat, majd emeld a hőfokot a maximumra.
  • 3
    Add hozzá a megmosott kagylókat, és keverd át fél percig. Öntsd rá a bort, szórj rá 2 csipet borsot, fedd le, és hagyd párolódni 3 percig.
  • 4
    Vedd le a fedőt, adj hozzá 50 ml forró vizet, keverd át, majd fedd le újra, és párold további 2 percig. Vedd le a tűzről, és dobd ki azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki. Add hozzá a citromlevet, szükség esetén sózd meg. Keverd hozzá a maradék vajat és az aprított petrezselymet, majd alaposan forgasd össze.
  • 5
    Fehér kenyérrel és egy citromgerezddel tálald.
Kifli tipp
A friss kagylónak zártnak kell lennie, nem lehet kiszáradt, és a farmról való kiszállítástól számított 3 napon belül el kell készíteni, nyersen fogyasztva pedig még aznap. A kagylókat alaposan meg kell tisztítani egy kefével, és a főzés után azokat, amelyek nem nyíltak ki, ki kell dobni. Ha egy kagyló kissé nyitva van, fogd meg az egyik kezed ujjaival, majd a másik kezeddel pöccints rá határozottan. Ha friss vagy élő, akkor bezáródik. Ha nem előre tisztított kagylót vásárolsz, akkor minden egyes kagylóról kézzel el kell távolítani a szakállát, amely általában kilóg a héjak közül. Csak ezután áztasd be a kagylókat jéghideg vízbe. A vizet többször cseréld ki. A megtisztított kagylókat néhány percre áztasd hideg vízbe, így kiengedik a bennük lévő homokot.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK