Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A KRUMPLIKHOZ

  • 600 g burgonya (lehetőleg kis méretűek)
  • ½ teáskanál szárított fokhagyma
  • 1/3 teáskanál füstölt paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Só (zlés szerint)
  • Bors (ízlés szerint)

HOZZÁVALÓK A MÁRTOGATÓSHOZ

  • 120 g tejföl
  • Egy marék snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A burgonyát öntsd egy nagyobb fazékba vízzel, sózd meg, és tedd fel főni puhulásig. Ez a méretétől függően körülbelül 20-30 percig tarthat.
  • 2
    A megfőtt burgonyát szűrd le, tedd át egy tiszta konyharuhára, és hagyd 5 percig száradni és hűlni.
  • 3
    Közben melegítsd elő a sütőt $230 \text{ °C}$-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  • 4
    A megfőtt burgonyákat egyesével helyezd a tepsire, és egy pohár vagy bögre aljával nyomd szét őket.
  • 5
    Tipp: Minél jobban szétnyomod a burgonyát vékony lepényekké, annál ropogósabbak lesznek. Hagyd a szétnyomott burgonyákat így hűlni 5 percig, hogy a gőz távozzon.
  • 6
    Egy kis tálban keverd össze az olajat, sót, borsot, szárított fokhagymát és füstölt paprikát, majd kend meg egyesével a burgonyákat a keverékkel.
  • 7
    Tedd az előmelegített sütőbe 25 percre, vagy amíg a burgonya szépen megpirul és ropogós nem lesz.
  • 8
    Közben készítsd el a mártogatóst (dreszszinget). A tejfölt keverd össze a finomra vágott snidlinggel és az átnyomott fokhagymával, sózd meg, és keverj össze mindent.
  • 9
    A megsült összenyomott burgonyát azonnal tálald a mártogatóssal együtt.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A KRUMPLIKHOZ

HOZZÁVALÓK A MÁRTOGATÓSHOZ