Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A KRUMPLIKHOZ
- 600 g burgonya (lehetőleg kis méretűek)
- ½ teáskanál szárított fokhagyma
- 1/3 teáskanál füstölt paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só (zlés szerint)
- Bors (ízlés szerint)
HOZZÁVALÓK A MÁRTOGATÓSHOZ
- 120 g tejföl
- Egy marék snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉS
- 1A burgonyát öntsd egy nagyobb fazékba vízzel, sózd meg, és tedd fel főni puhulásig. Ez a méretétől függően körülbelül 20-30 percig tarthat.
- 2A megfőtt burgonyát szűrd le, tedd át egy tiszta konyharuhára, és hagyd 5 percig száradni és hűlni.
- 3Közben melegítsd elő a sütőt $230 \text{ °C}$-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
- 4A megfőtt burgonyákat egyesével helyezd a tepsire, és egy pohár vagy bögre aljával nyomd szét őket.
- 5Tipp: Minél jobban szétnyomod a burgonyát vékony lepényekké, annál ropogósabbak lesznek. Hagyd a szétnyomott burgonyákat így hűlni 5 percig, hogy a gőz távozzon.
- 6Egy kis tálban keverd össze az olajat, sót, borsot, szárított fokhagymát és füstölt paprikát, majd kend meg egyesével a burgonyákat a keverékkel.
- 7Tedd az előmelegített sütőbe 25 percre, vagy amíg a burgonya szépen megpirul és ropogós nem lesz.
- 8Közben készítsd el a mártogatóst (dreszszinget). A tejfölt keverd össze a finomra vágott snidlinggel és az átnyomott fokhagymával, sózd meg, és keverj össze mindent.
- 9A megsült összenyomott burgonyát azonnal tálald a mártogatóssal együtt.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
