Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 narancs reszelt héja
- 5 db tojás
- 20 dkg laktózmentes vaj
- 20 dkg rizsliszt
- 15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
- 1 tk fahéj
- Fél tk szegfűszeg
- 1 rúd vanília
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Ha van valamilyen ételérzékenységed , esetleg diétát követsz, kérünk téged, hogy a recept elkészítése előtt bizonyosodj meg a hozzávalók összetevőiről!
- 2Keverd el a kétféle lisztet a sütőporral.
- 3Válaszd szét a tojásokat.
- 4A vajat, a tojássárgájával, a fahéjjal, a porcukorral, a vaníliával, a szegfűszeggel és a narancshéjjal robogép segítségével keverd habosra, majd add hozzá a liszt felét és dologzd bele a vajas krémbe. Ha ezzel kész vagy, add hozzá a liszt másik felét is.
- 5A tojásfehérjékhez adj egy csipet sót és verj ebből kemény habot. Ennek a felét fakanállal dolgozd bele óvatosan a lisztes masszába, majd add hozzá a másik felét is.
- 6Vajazd és lisztezd ki a kuglóf formát és öntsd bele a tésztát. Fakanállal egyenletesen el tudod oszlatni.
- 7170 fokra előmeleített sütőben süsd 50-55 percig.
- 8Ha elkészült a kuglóf, borítsd a formából a sütőrácsra, és amikor kihűlt, szórj rá fahéjas porcukrot.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!