Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 ml zöldségalaplé
- 100 g koktélparadicsom
- 1 marék bébispenót
- 1 evőkanál ghí
- 1 evőkanál repceolaj
- Friss bazsalikom a tálaláshoz
- Só
- Bors
- 400 g Fjoru lazac
- 100 ml Miil habtejszín
- 1 evőkanál Kitchin paradicsompüré
HOZZÁVALÓK A KÖRETHEZ
- Sült burgonya
- Tészta
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsünk fel egy serpenyőt, és ha felforrósodott, adjuk hozzá az olajat, és hagyjuk néhány másodpercig melegedni. Amint felforrósodott, tegyük bele a lazacfiléket, hogy mindkét oldalukat aranybarnára pirítsuk. Vegyük ki a serpenyőből a megsült lazacot - lehet, hogy még nem sült át teljesen -, és adjuk hozzá a ghít. Amint megolvadt, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és hagyjuk, hogy megbarnuljon, majd adjuk hozzá a fokhagymaszeleteket, és pároljuk tovább.
- 2Tegyük a félbevágott cseresznyeparadicsomokat is a serpenyőbe, és két percig melegítsük tovább, hogy a paradicsom megpuhuljon, majd keverjünk bele egy evőkanál paradicsompürét, és folyamatosan kevergetve pároljuk tovább körülbelül egy percig. Öntsük hozzá az alaplevet és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára.
- 3Tegyük vissza a lazacfiléket a mártásba, és hagyjuk kissé bugyborékolni, amíg a mártás sűrű és bársonyos lesz, és a lazac teljesen átsül - ez néhány percet vesz igénybe. Végül keverjük a mártásba a bébispenótot, és adhatunk hozzá finomra vágott bazsalikomot is. Tálaljuk tésztával vagy sült burgonyával.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!