5 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 6 ek nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db narancs
- 1 db citrom
- 2 rúd fahéj
- 10 szem szegfűszeg
- Fél tk szerecsendió
- 1 csipet só
- 200 g habtejszín
- 750 g bogyós gyümölcs
- 2 db alma
- 200 g meggy
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Gyümölcsök
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A megpucolt almát darabold fel és tegyél rá egy kis citromlevet, így nem barnul meg. A héját ne dobd ki.
- 2Mosd meg és karikázd fel a citromot és a narancsot.
- 3Készíts egy "alaplevet" a 1,5 liter vízből, a cukrokból, a narancs- és citromszeletekből, illetve az alma héjából.
- 420 perc elteltével szedd ki a fűszereket, az alma héját és a gyümölcsöket a vízből, majd ebben a vízben főzd meg a bogyós gyümölcsöket.
- 5A megfőtt gyümölcsöket és egy kis alaplevet turmixolj össze és add hozzá a habtejszínt.
- 6A maradék alaplevet szűrd át és 10 percig főzd benne az almadarabokat és a meggyet.
- 7A megfőtt gyümölcsös alaphoz add hozzá a tejszínes turmixot és főzd ezt néhány percig.Ízlés szerint cukrozd.
- 8Fogyasztás előtt érdemes lehűteni.
Kifli tipp
A gyümölcsök bátran variálhatóak.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!