4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 500 g fagyasztott borsó
- 800 ml csirke alaplé
- 200 ml tejszín, min. 31%
- 1 evőkanál tejföl
- 100 g póréhagyma fehér része (mosott)
- 100 g hámozott hagyma
- 100 g vaj
- 10 g cukor
- 10 közepes méretű mentalevél
- Egy csipet őrölt bors
- 10 g só
A LEVESHEZ HOZZÁADHATOD
- Kruton
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Aprítsd finomra a póréhagymát és a hagymát. Hevíts fel 70 g vajat egy serpenyőben, közepes lángon. Add hozzá a hagymát, keverd át, fedd le egy fedővel és hagyd így 3 percig, majd keverd át újra.
- 2Add hozzá a fagyasztott borsót, vedd feljebb a lángot és alaposan keverd 2 percig. Add hozzá a forró alaplevet, sózd, borsozd, adj hozzá cukrot és forrald fel. Végül add hozzá a tejszínt és a tejfölt is. Forrald fel újra, majd vedd le a tűzről.
- 3Add hozzá a mentalevelet, keverd össze a maradék vajat és az alaplevet turmixgépben. Ezután szűrd át egy tiszta edénybe. Tálalás előtt csak rövid ideig melegítsd a levest és ízlés szerint sózd.
Kifli tipp
Ha azt szeretnéd, hogy a leves üde zöld színt kapjon, akkor nem szabad sokáig főzni a borsót, mert a hosszabb főzéstől szürkévé válik. Tálald a levest pirított krutonnal (akár egy zsemlét vagy kiflit felkockázva és megpirítva).
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!