• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 1-jei munkaszüneti napra! Aznap ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
4 adag

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 ponty (fej, csontváz, aprólék)
  • 120 g ikra
  • 120 g haltej
  • 150 g hámozott sárgarépa
  • 150 g hámozott hagyma
  • 60 g sima liszt
  • 50 g hámozott zeller
  • 100 g vaj
  • 50 g hámozott petrezselyemgyökér
  • 3 evőkanál apróra szeletelt petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 db egész fekete bors
  • Őrölt paprika

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

AZ ALAPLÉ ELKÉSZÍTÉSE

  • 1Vágd a hal csontvázát 3-4 kisebb részre. Távolítsd el a szemeket és a kopoltyúkat, alaposan öblítsd le a csontvázzal és a fejjel együtt, és tedd őket egy edénybe. Önts rá annyi hideg vizet, hogy kb. 2 cm-rel lepje el és forrald fel. Egy merőkanállal óvatosan vedd le a képződő habot és dobd ki.
  • 2Vedd le a lángot kb. harmadára. Sózd, add hozzá a fűszereket és hagyd fedő nélkül forrni alacsony tűzön 30 percig. Ezután szűrd át egy szitán egy tiszta edénybe.
  • 3Hagyd kihűlni a fejeket és a csontvázat, vedd ki belőlük a húst, vágd össze és tedd félre. A többit dobd ki.
  • 4Egy nagyobb serpenyőben forralj fel 1 liter vizet és adj hozzá 1 teáskanál sót. Add hozzá az ikrákat és a haltejet, vedd le a tüzet harmadára és főzd 12 percig fedő nélkül. Szűrd át egy szitán az előző léhez. Tedd vissza a tűzre és közepes lángon redukáld kb. 1,2 literre. Így erősebb íze lesz. Tedd félre.

A HALÁSZLÉ ELKÉSZÍTÉSE

  • 1Reszeld le a sárgarépát, a zellert és a petrezselyemgyökeret nagylyukú reszelőn. A hagymát aprítsd fel finomra és a fokhagymát is, pucolás után.
  • 2Egy serpenyőben nagyobb lángon olvaszd meg a vajat. Add hozzá a reszelt zöldségeket és süsd 1 percig kevergetés mellett. Add hozzá a hagymát, felezd a lángot és gyakori kevergetés mellett pirítsd aranysárgára. Add hozzá a fokhagymát és szintén 1 percig, folyamatos kevergetés mellett süsd.
  • 3Add hozzá a lisztet és főzd újra 1 percig, állandó keverés mellett. Öntsd a hallét a zöldséges keverékre, keverd el és forrald fel. Ha felforrt, vedd le a lángot harmadára és hagyd fedő nélkül 20 percig főni. Sózd, borsozd a levest, add hozzá a felaprított húst, a belsőségeket és az apróra vágott petrezselymet és keverd össze.
Kifli tipp
Külön főzd meg a belsőségeket és a fejet. Az ikrát és a tejet rövidebb ideig főzd. Ha a fejet és a belsőségeket egyben főznéd, nehéz lenne eltávolítani a fűszereket és a húsdarabokat. A belsőségeket meg is piríthatod a leveshez, így erősebb ízt kap. Olvassz meg 30 g vajat közepes lángon tapadásmentes serpenyőben. Tedd bele a haltejet és a darabokra vágott ikrákat, a lángot csökkentsd harmadára és kb. 6 perc alatt süsd aranybarnára. Fűszerezd sóval és egy csipet frissen őrölt borssal. Tedd bele a kész levesbe. "Öblítsd le" a serpenyőt egy kevés forrásban lévő vízzel vagy hallevessel és add hozzá a kész léhez. Ez olyan plusz ízt ad, ami miatt kár lenne kiönteni a folyadékot. Végül lágyíthatod a halászlét 100 ml tejszínnel (min. 31%), amit forralj 1 percig a levesben. A leves íze legjobb másnap, amikorra összeérnek az ízek. Tálald a levest kenyérkockával. A levesbe egy csipet finomra reszelt szerecsendiót is tehetsz.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK