Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 400 g lencse
  • 400 g hámozott burgonya
  • 300 g sonka
  • 300 g savanyú káposzta
  • 30 g vaj
  • 1,2 liter csirke alaplé
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Áztasd be a lencsét legalább 2 órára, de a legjobb, ha egész este áll. Ezután öntsd le a vizet és mosd meg hideg vízzel a lencsét. Tedd egy edénybe, add hozzá az alaplevet, forrald fel, és amikor elkezd forrni, csökkentsd harmadára a lángot és főzd a lencsét puhára.
  • 2Kockázd fel a burgonyát, kb. 1 cm-es darabokra. Hámozd meg a fokhagymát és zúzd össze fokhagymanyomóval. A káposztát vágd akkora darabokra, hogy a kanálra kényelmesen ráférjenek. Add hozzá a lencséhez a burgonyával és a fokhagymával együtt és főzd lassú tűzön.
  • 3A sonkát vágd fel kb. fél cm-es kockákra. Egy serpenyőben nagyobb lángon olvaszd fel a vajat, add hozzá a sonkát és pirítsd meg. Miután a levesben lévő burgonya megpuhult, add hozzá a megsült sonkát és a tejfölt. Vedd le a tűzről, ízlés szerint sózd, borsozd, majd keverd át.
Kifli tipp
Használj csirkehúslevest (alaplevet) és klasszikus barna lencsét. A lencsét forrald fel az alaplében, hogy teltebb ízt kapjon. Prágai sonka vagy csontozott sonka a legalkalmasabb ehhez a leveshez. A sonka bőrét is beleforralhatod a levesbe, amiben a lencsét főzöd, ez is intenzívebbé teszi az ízét. Ha megfőtt a lencse, akkor vedd ki a bőrt.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK