Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1,2 kg hámozott paradicsom konzerv
- 100 g sárgarépa
- 100 g zeller
- 60 g hagyma
- 80 g olívaolaj
- 60 g hűtött vaj
- 100 ml tejszín, min. 31%
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 nagy bazsalikomlevél
- frissen őrölt bors
- só
- 10 g cukor
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Hámozd meg a hagymát és aprítsd durvára. A zellert és a sárgarépát pucold meg, vágd kb. 1 cm-es kockákra. A fokhagymát hámozd meg és a kés lapos oldalával nyomd össze.
- 2Egy serpenyőben, közepes lángon kb. 60 g olajat hevíts fel. Add hozzá a sárgarépát, a zellert és 3 percig gyakori kevergetés mellett dinszteld meg őket. Add hozzá a fokhagymát és a cukrot és folyamatosan kevergetve süsd 1 percig. Add hozzá a hagymát és pirítsd 5 percig. Add hozzá a paradicsomot, majd sózd, borsozd. Keverd össze és fedő nélkül főzd 10 percig közepes lángon.
- 3Ezután tépkedd a bazsalikomleveleket a levesbe, öntsd bele a tejszínt is és főzd további 5 percig. Vedd le a tűzről és add hozzá a maradék olajat, a hideg, kockákra vagdosott vajat, és mindent keverj alaposan össze.
- 4Szűrd át a levest egy szitán, ízlés szerint sózd és keverd át. Minden adagra csepegtess egy evőkanál olívaolajat, és díszítsd bazsalikomlevelekkel.
Kifli tipp
A levest akár kézi mixerrel is, részenként összekeverheted, majd átszűrheted. Alternatív megoldásként sűrítheted a levest 200 ml forrásban lévő víz hozzáadásával is, amelyet a tejszínhez adj hozzá.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!