Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1,2 liter csirkealaplé
  • 10 tigrisrák (megpucolva, a farokrésszel)
  • 3 friss citromnád szár, összezúzva és darabokra vágva
  • 6 kaffir lime-levél, tépkedve
  • 4 szelet galanga gyökér
  • 2 evőkanál halszósz (vagy ízlés szerint)
  • 2 evőkanál friss lime-lé
  • 1 evőkanál thai chiliszósz (Nam Prik Pao)
  • 200 g csiperkegomba
  • 100 g koktélparadicsom, félbevágva
  • Opcionális: friss koriander a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Alaplé ízesítése: Forrald fel a csirkealaplevet. Add hozzá a citromnádat, galangát és lime-leveleket. Lassú tűzön főzd 5–7 percig.
  • 2
    Add hozzá a gombát és a paradicsomot. Főzd további 3–4 percig.
  • 3
    Keverd bele a chiliszószt és a halszószt. A garnélát a legvégén add hozzá – 2–3 perc alatt megfő.
  • 4
    Friss lime-lével fejezd be. Kóstold meg, és állítsd be az ízek egyensúlyát (sós-savanyú-csípős).
  • 5
    Tálald tálakba szedve, korianderrel megszórva. Kínálhatsz mellé párolt jázmin rizst is.
Tip
Ha tudsz, használj fejjel együtt vásárolt garnélát – a fejekből még gazdagabb, umamis alaplevet készíthetsz. Főzés után szűrd le.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK