Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1,2 liter csirkealaplé
- 10 tigrisrák (megpucolva, a farokrésszel)
- 3 friss citromnád szár, összezúzva és darabokra vágva
- 6 kaffir lime-levél, tépkedve
- 4 szelet galanga gyökér
- 2 evőkanál halszósz (vagy ízlés szerint)
- 2 evőkanál friss lime-lé
- 1 evőkanál thai chiliszósz (Nam Prik Pao)
- 200 g csiperkegomba
- 100 g koktélparadicsom, félbevágva
- Opcionális: friss koriander a díszítéshez
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Alaplé ízesítése: Forrald fel a csirkealaplevet. Add hozzá a citromnádat, galangát és lime-leveleket. Lassú tűzön főzd 5–7 percig.
- 2Add hozzá a gombát és a paradicsomot. Főzd további 3–4 percig.
- 3Keverd bele a chiliszószt és a halszószt. A garnélát a legvégén add hozzá – 2–3 perc alatt megfő.
- 4Friss lime-lével fejezd be. Kóstold meg, és állítsd be az ízek egyensúlyát (sós-savanyú-csípős).
- 5Tálald tálakba szedve, korianderrel megszórva. Kínálhatsz mellé párolt jázmin rizst is.
Kifli tipp
Ha tudsz, használj fejjel együtt vásárolt garnélát – a fejekből még gazdagabb, umamis alaplevet készíthetsz. Főzés után szűrd le.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!