Mindig ingyenes kiszállítás

10% kedvezmény sajátmárkás és BIO termékekre

4× kisértékű rendelés (1 Ft-tól)

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg marha húsos csont
  • 0,5 kg marha lábszár
  • 3-4 szem csillagánizs
  • 10-15 szem feketebors
  • 2 rúd fahéj
  • 20 szem koriandermag
  • 1 kg vöröshagyma
  • 0,2 kg gyömbér
  • 3 szál citromnád
  • Egy csokor friss koriander zöld
  • 1 db friss chili
  • 100 ml halszósz
  • 1 db lime
  • 500 g rizstészta
  • Egy csokor újhagyma

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A vöröshagymát és a gyömbért száraz, forró serpenyőben erősen pirítsuk meg.
  • 2
    A húsos csontot 200 fokos sütőben pirítsuk aranybarnára.
  • 3
    Tegyük egy fazékba a pirított gyömbért, hagymát, csontot és húst. Kerülhet mellé citromnád és galangál is.
  • 4
    Adjunk hideg vizet a fazékhoz.
  • 5
    Halszósszal, kevés sóval és icipici cukorral ízesítsük a levest.
  • 6
    A levest a főzés első órájában folyamatosan habozzuk le.
  • 7
    Lassan forraljuk a levest legalább 5 órán keresztül.
  • 8
    Száraz serpenyőben pirítsuk meg a csillagánizst, a feketeborsot, a fahéjat és a koriandermagot.
  • 9
    A pirított fűszereket a főzés utolsó egy órájában adjuk a leveshez.
  • 10
    A kész levest sűrű szűrőn szűrjük át.
  • 11
    A vajpuha húst tépkedjük falatnyi darabokra.
  • 12
    Tegyünk a tányér aljába kifőtt rizstésztát és főtt húst.
  • 13
    A levesbe tegyünk vékonyra szelt újhagymát, chilit, friss koriandert és babcsírát.
  • 14
    Friss lime-mal tehetjük a levest még üdébbé.
  • 15
    Pálcikával, forrón együk, sokat szürcsölve, jó étvággyal!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK