Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg marha húsos csont
- 0,5 kg marha lábszár
- 3-4 szem csillagánizs
- 10-15 szem feketebors
- 2 rúd fahéj
- 20 szem koriandermag
- 1 kg vöröshagyma
- 0,2 kg gyömbér
- 3 szál citromnád
- Egy csokor friss koriander zöld
- 1 db friss chili
- 100 ml halszósz
- 1 db lime
- 500 g rizstészta
- Egy csokor újhagyma
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A vöröshagymát és a gyömbért száraz, forró serpenyőben erősen pirítsuk meg.
- 2A húsos csontot 200 fokos sütőben pirítsuk aranybarnára.
- 3Tegyük egy fazékba a pirított gyömbért, hagymát, csontot és húst. Kerülhet mellé citromnád és galangál is.
- 4Adjunk hideg vizet a fazékhoz.
- 5Halszósszal, kevés sóval és icipici cukorral ízesítsük a levest.
- 6A levest a főzés első órájában folyamatosan habozzuk le.
- 7Lassan forraljuk a levest legalább 5 órán keresztül.
- 8Száraz serpenyőben pirítsuk meg a csillagánizst, a feketeborsot, a fahéjat és a koriandermagot.
- 9A pirított fűszereket a főzés utolsó egy órájában adjuk a leveshez.
- 10A kész levest sűrű szűrőn szűrjük át.
- 11A vajpuha húst tépkedjük falatnyi darabokra.
- 12Tegyünk a tányér aljába kifőtt rizstésztát és főtt húst.
- 13A levesbe tegyünk vékonyra szelt újhagymát, chilit, friss koriandert és babcsírát.
- 14Friss lime-mal tehetjük a levest még üdébbé.
- 15Pálcikával, forrón együk, sokat szürcsölve, jó étvággyal!

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!