Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
A hús pácolásához
- 400 g csontos csirkehús
- 400 g bárányhús (kecskehús is lehet)
- 1 csésze zsíros joghurt
- 1 ek fokhagymapaszta
- 1 ek gyömbérpaszta
- Só ízlés szerint
- 1 tk kurkuma
- 2 tk garam masala
- Fél citrom leve
A rizshez:
- 2 csésze basmati rizs (áztatva 30 percig)
- Kardamom
- 4 egész szegfűszeg
- 2 babérlevél
- 1 fahéjrúd
- Só
Egyéb hozzávalók:
- Fél csésze ghí (tisztított vaj)
- 1 csésze sült hagymaszelet (ropogós, aranyszínű)
- Sáfrány meleg tejben áztatva (opcionális a tetejére)
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Pác készítése: Keverd össze a húsokat a joghurttal, fokhagyma- és gyömbérpasztával, fűszerekkel és citromlével. Legalább 1 órán át pácolódjon (legjobb egy éjszakán át hűtőben).
- 2Rizs előfőzése: Forralj fel bő vizet a fűszerekkel és sóval. A rizst főzd 70%-osra (kissé kemény maradjon), majd szűrd le.
- 3Rétegezés: Egy vastag aljú lábasban (pl. vaslábas vagy Dutch oven) rétegezd az alábbiak szerint: Alul: a nyers, pácolt hús. Középen: sült hagyma. Felül: az előfőzött rizs
- 4Befejezés: Öntsd rá a ghít és a sáfrányos tejet a tetejére. Fedd le szorosan (alufóliával és fedővel is). Főzd alacsony lángon kb. 40 percig (dum-stílusban, vagyis gőzben). Hagyd pihenni 10 percet, mielőtt óvatosan fellazítod a rizst.
- 5Tálald raitával (joghurtos szósz), uborkasalátával vagy főtt tojással.
KIFLI TIPP
- 1Ne keverd meg! A rétegezés kulcsfontosságú. A biryani lényege a gőzben főzés és az ízek finom átjárása – nem pedig a kevergetés.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!