Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A TOFUHOZ

  • 200 g tofu
  • 1 tk. kukoricakeményítő vagy finomliszt
  • 2 ek. repceolaj
  • 1 szál újhagyma
  • szezámmag a szóráshoz

HOZZÁVALÓK A SZÓSZHOZ

  • 50 g szójaszósz
  • 1 tk. kukoricakeményítő
  • 1 ek. juharszirup
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ½ tk. chili paprika (apróra vágva)
  • 2 ek. limelé
  • 30 ml víz

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Nyomd ki a tofut, hogy a lehető legtöbb vizet eltávolítsd belőle, majd alaposan szárítsd meg papírtörlővel. Vágd fel nagy kockákra, szórd meg a kukoricakeményítővel vagy liszttel, és forgasd bele alaposan, hogy mindenhol bevonja.
  • 2
    A szósz összeállítása: Készítsd el az öntetet: egy tálban keverd össze a szójaszószt a vízzel, a juharsziruppal, a lime-lével, az átnyomott fokhagymával, a keményítővel és az apróra vágott chilivel.
  • 3
    Sütés: Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Amint az olaj forró, tedd bele a bepanírozott tofu kockákat. Időnként megkeverve süsd aranybarnára, ropogósra minden oldalán.
  • 4
    Zárás: Ha a tofu tökéletesen megpirult, vedd ki a serpenyőből, és tedd bele az apróra vágott újhagymát. Pirítsd pár percig, majd tedd vissza a ropogós tofut. Végül öntsd rá a szószt, és forrald 1 percig, amíg besűrűsödik és bevonja a tofut.
  • 5
    Tálald azonnal, friss újhagymával és szezámmaggal megszórva.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A TOFUHOZ

HOZZÁVALÓK A SZÓSZHOZ