4 ADAG
Új
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 165 g szárított paradicsom és 2 ek az olajából
- 1 nagy mogyoróhagyma, apróra vágva
- 3 közepes gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 840 g csicseriborsó
- 235 ml zöldség alaplé
- 1 tk pirospaprika
- Fél tk chili
- Oregánó
- Bazsalikom
- 120 ml tejszín
- 165 g reszelt parmezán
- 2 tk olvasztott vaj
- Bagett
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy fazékban melegíts fel közepes lángon 2 evőkanál olajat a szárított paradicsomról, amíg csillogó nem lesz. Add hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát, és főzd 2-3 percig, gyakran kevergetve, amíg megpuhul. Keverd bele a napon szárított paradicsomot és a zúzott fokhagymát, majd főzd tovább, állandóan kevergetve, amíg a paradicsom kissé szétesik és mélyvörös színűvé válik, kb. 2 percig.
- 2Add hozzá a csicseriborsót, az alaplevet, a vizet, a paprikát, az olasz fűszert és a tört pirospaprikát. Forrald fel közepes lángon, és főzd fedő nélkül, néha megkeverve, amíg a csicseriborsó átmelegszik, és a keverék kissé besűrűsödik, kb. 3 percig. Keverd bele a tejszínt és a bazsalikomot, majd főzd néhány percig. Vedd le a tűzről, és fokozatosan keverd hozzá a parmezánt, amíg megolvad és egységes mártást kapsz.
- 3Kend meg a bagettszeleteket olvasztott vajjal. Melegíts fel egy nagy öntöttvas serpenyőt közepesen alacsony hőfokon, és helyezd bele a bagetteket a vajas oldalukkal lefelé. Pirítsd, amíg aranybarna és ropogós lesznek.
- 4A csicseriborsó-keverék tetejére szórj még egy kis parmezánt, bazsalikomot és tört pirospaprikát. Tálald a pirított bagettel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!