• Kedves Kiflis! Van egy mentő ötletünk: mentsd el a Visa kártyádat és nyerj 1 hónapos ingyenes Prémium tagságot 2024.02.19.-03.31. között - minden NEGYEDIK nyer!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
4 adag

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

Borajánló

  • Somlói borvidék borai

Hozzávalók

  • 250 g füstölt tarja, nagyobb kockákra vágva
  • 100 g füstölt szalonna, apró kockákra vágva
  • 250 g csemege kolbász, vékonyan felkarikázva
  • 90 g vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 350 g savanyú káposzta
  • 2 babérlevél
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • 8 g fűszerpaprika
  • 3 g fűszerkömény
  • 40 g liszt
  • 30 g tejföl

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

Elkészítés

  • 1Ahogyan a neve is mondja, a korhelyleves a másnapos gyomor legjobb gyógyítója, de nem kell ahhoz előzőleg sűrűbben emelgetni a poharat, hogy az embernek jól essen egy tányér forró, gazdag, savanykás lé. A korhelyleves ízvilágát a füstölt hús és a savanyú káposzta határozza meg, ezért jól tesszük, ha savakban gazdag bort választunk hozzá. Legyen az töltött, toros, farsangi vagy lucskos káposzta, nem fogunk csalódni, ha mellé a Somlói borvidék valamelyik jeles borát töltjük a pohárba. Az edzettebbek kereshetnek egy tömörebb szerkezetű juhfarkot vagy furmintot, a szelídebb borok kedvelői válasszanak egy barátságosabb hárslevelűt!
  • 2A savanyú káposztát átvágjuk, hogy ne legyenek benne hosszú szálak, illetve ha nagyon savanyú, erős íze van, érdemes átmosni hideg vízben.
  • 3Egy lábost hevíteni kezdünk, beledobjuk az apró kockára vágott füstölt szalonnát, és amikor üvegesre pirult, hozzátesszük a füstölt tarja kockákat, és addig pirítjuk, míg aranybarnára nem sül. Ekkor hozzátesszük a karikázott kolbászt, és ropogósra sütjük
  • 4Ezután hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, párszor átforgatjuk, majd amikor üvegesre pirult, a fokhagymát is beletesszük. Mielőtt a fokhagyma megégne, belekeverjük az átvágott és mosott káposztát.
  • 5Megszórjuk liszttel, fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük az 1,7l vízzel, és fedő alatt addig főzzük, amíg meg nem puhul a káposzta és a hús. Ez körülbelül 40 percig fog tartani.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

Borajánló

Hozzávalók