• Kedves Kiflis! A mai nemzeti ünnepnapon zárva vagyunk, de megnövelt kapacitással várjuk, hogy leadd az előrendelésedet vasárnapra. Kellemes pihenést kívánunk!

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 nagy padlizsán
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • Bors
  • 1 nagy vöröshagyma, finomra aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 csipet szárított chilipehely
  • 4 paradicsom, meghámozva, durvára vágva
  • 100 g bulgur
  • 200 ml forró zöldségalaplé
  • 25 g frissen reszelt kemény sajt
  • ½ citrom finomra reszelt héja
  • Egy marék friss bazsalikomlevél, csíkokra vágva

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánokat hosszában vágd félbe, kapard ki a belsejüket egy kanállal úgy, hogy kb. 1 cm vastag perem maradjon. A kivájt részt aprítsd fel és tedd félre.
  • 2
    Helyezd a padlizsánhéjakat egy sütőlapra, kend meg 2 evőkanál olívaolajjal, majd süsd kb. 20 percig, amíg megpuhulnak.
  • 3
    Közben öntsd a bulgurt egy tálba, és forrázd le a zöldségalaplével. Fedd le, és hagyd állni 10-15 percig, amíg megpuhul és felszívja a folyadékot.
  • 4
    Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat, majd párold üvegesre a hagymát és fokhagymát. Add hozzá az aprított padlizsánt, a kakukkfüvet, oregánót és a chilipelyheket. Pirítsd 5 percig.
  • 5
    Keverd hozzá a felaprított paradicsomokat, sózd, borsozd, és főzd 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.
  • 6
    A megpuhult bulgurt forgasd bele a paradicsomos padlizsánkeverékbe. Önts hozzá 2 evőkanál tökmagolajat, és jól keverd össze.
  • 7
    Kanalazd a tölteléket a sült padlizsánhéjakba, majd szórd meg a kenyérmorzsával és reszelt sajttal. Süsd további 10-15 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.
  • 8
    Szórd meg friss bazsalikommal és reszelt citromhéjjal. Locsold meg még egy kis tökmagolajjal a tálalás előtt.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK