Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 nagy padlizsán
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál tökmagolaj
- Só
- Bors
- 1 nagy vöröshagyma, finomra aprítva
- 3 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 csipet szárított chilipehely
- 4 paradicsom, meghámozva, durvára vágva
- 100 g bulgur
- 200 ml forró zöldségalaplé
- 25 g frissen reszelt kemény sajt
- ½ citrom finomra reszelt héja
- Egy marék friss bazsalikomlevél, csíkokra vágva
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánokat hosszában vágd félbe, kapard ki a belsejüket egy kanállal úgy, hogy kb. 1 cm vastag perem maradjon. A kivájt részt aprítsd fel és tedd félre.
- 2Helyezd a padlizsánhéjakat egy sütőlapra, kend meg 2 evőkanál olívaolajjal, majd süsd kb. 20 percig, amíg megpuhulnak.
- 3Közben öntsd a bulgurt egy tálba, és forrázd le a zöldségalaplével. Fedd le, és hagyd állni 10-15 percig, amíg megpuhul és felszívja a folyadékot.
- 4Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat, majd párold üvegesre a hagymát és fokhagymát. Add hozzá az aprított padlizsánt, a kakukkfüvet, oregánót és a chilipelyheket. Pirítsd 5 percig.
- 5Keverd hozzá a felaprított paradicsomokat, sózd, borsozd, és főzd 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.
- 6A megpuhult bulgurt forgasd bele a paradicsomos padlizsánkeverékbe. Önts hozzá 2 evőkanál tökmagolajat, és jól keverd össze.
- 7Kanalazd a tölteléket a sült padlizsánhéjakba, majd szórd meg a kenyérmorzsával és reszelt sajttal. Süsd további 10-15 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.
- 8Szórd meg friss bazsalikommal és reszelt citromhéjjal. Locsold meg még egy kis tökmagolajjal a tálalás előtt.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!