Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 nagy padlizsán
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • Bors
  • 1 nagy vöröshagyma, finomra aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 csipet szárított chilipehely
  • 4 paradicsom, meghámozva, durvára vágva
  • 100 g bulgur
  • 200 ml forró zöldségalaplé
  • 25 g frissen reszelt kemény sajt
  • ½ citrom finomra reszelt héja
  • Egy marék friss bazsalikomlevél, csíkokra vágva

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánokat hosszában vágd félbe, kapard ki a belsejüket egy kanállal úgy, hogy kb. 1 cm vastag perem maradjon. A kivájt részt aprítsd fel és tedd félre.
  • 2
    Helyezd a padlizsánhéjakat egy sütőlapra, kend meg 2 evőkanál olívaolajjal, majd süsd kb. 20 percig, amíg megpuhulnak.
  • 3
    Közben öntsd a bulgurt egy tálba, és forrázd le a zöldségalaplével. Fedd le, és hagyd állni 10-15 percig, amíg megpuhul és felszívja a folyadékot.
  • 4
    Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat, majd párold üvegesre a hagymát és fokhagymát. Add hozzá az aprított padlizsánt, a kakukkfüvet, oregánót és a chilipelyheket. Pirítsd 5 percig.
  • 5
    Keverd hozzá a felaprított paradicsomokat, sózd, borsozd, és főzd 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.
  • 6
    A megpuhult bulgurt forgasd bele a paradicsomos padlizsánkeverékbe. Önts hozzá 2 evőkanál tökmagolajat, és jól keverd össze.
  • 7
    Kanalazd a tölteléket a sült padlizsánhéjakba, majd szórd meg a kenyérmorzsával és reszelt sajttal. Süsd további 10-15 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.
  • 8
    Szórd meg friss bazsalikommal és reszelt citromhéjjal. Locsold meg még egy kis tökmagolajjal a tálalás előtt.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

4 nagy padlizsán