Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 100 g dió
- 150 g finomliszt
- 80 g vaj
- 4 tojás
- 20 g olívaolaj
- 4 salotta hagyma
- 1 csokor zsálya
- 200 g spenót
- 2 körte
- szerecsendió ízlés szerint
- 150 g tejföl
- 150 g gorgonzola
ELKÉSZÍTÉS
- 1A dió felét (50 g) aprítógépben daráld le. Add hozzá a lisztet és egy nagy csipet sót, majd keverd el.
- 2Add hozzá a hideg vajkockákat és egy tojássárgáját, és csak addig keverd, míg éppen összeáll. (Ha száraz, adj hozzá 1 ek jéghideg vizet.)
- 3Lapítsd koronggá, csomagold sütőpapírba, és pihentesd hűtőben legalább 30 percig.
- 4Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Serpenyőben olvassz a vajat és párold a salottát, a zsályát és a spenótok szárát 5–8 percig, míg megpuhul és karamellizálódik.
- 5Add hozzá a spenótleveleket, fonnyaszd meg 1–2 perc alatt, majd húzd le a tűzről.
- 6A tésztát két sütőpapír között nyújtsd ki kb. 3 mm-re, bélelj ki vele egy 20 cm-es piteformát, és tedd vissza a hűtőbe 30 percre.
- 7A körteszeleteket locsold meg 1–2 tk olívaolajjal egy tepsin. A pitetésztát sütőpapírral béleld, töltsd meg nehezékkel (bab/sütőnehezék).
- 8Süsd 15 percig a nehezékkel együtt, a körtéket is tedd be mellé. Vedd ki mindkettőt; a nehezéket és a papírt távolítsd el, majd a pitét süsd vissza még 8–10 percig aranyszínűre és ropogósra.
- 9Közben a tojásokat enyhén verd fel, szerecsendióval ízesítsd; keverd hozzá a tejfölt, majd forgasd bele a gorgonzolát.
- 10Öntsd a krém felét az elősütött tésztába, teríts el rajta a spenótkeverék kétharmadát.
- 11Rendezgetsd rá a sült körteszeleteket és a maradék spenótot, majd öntsd rá a maradék tojásos krémet.
- 12Szórd a tetejére a megmaradt 50 g dióbelet, és süsd kb. 30 percig, míg aranybarna és teljesen szilárd nem lesz. Hagyd hűlni 20 percet.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
