Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKEKHEZ ÉS A TÖLTÉSHEZ
- 10-12 db Darnyik tölteni való savanyúkáposzta-levél
- 100 g Chef Gomba Fehér csiperkegomba
- 400 g babalapú húshelyettesítő
- 3 gerezd Gourmet Savanyított fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 2 db tojás
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 ½ tk füstölt pirospaprika
- 250 g előfőzött rizs
- 2 tk szójaszósz
- 2 ek olaj
- 3 tk pirospaprika
- Só
- Frissen őrölt bors
HOZZÁVALÓK A KÁPOSZTÁS ALAPHOZ
- 1 kg Darnyik savanyított káposzta
- 3 gerezd Gourmet Savanyított fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 tk Mutti paradicsompüré
- 1 ½ ek pirospaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 2 ek olaj
- Só
- Bors
HOZZÁVALÓK A HABARÁSHOZ
- 2 ek Mizo Vödrös Tejföl
- 1 tk keményítő
HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ
- Mizo Vödrös Tejföl ízlés szerint
- 1 csipet pirospaprika
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- Speisekammer Kovászos vekni
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Vágd a gombát körülbelül 1 cm-es kockákra és pirítsd le egy száraz, forró serpenyőben.
- 2Amikor a gomba már szép színt kapott, öntsd rá az olajat, a felaprított hagymát és a vékonyra szelt fokhagymát, majd pirítsd tovább.
- 3Tedd rá a húshelyettesítőt, ízesítsd sóval, borssal, sima és füstölt pirospaprikával, köménnyel, majd locsold meg a szójaszósszal. Egy kis pirítás után el is készült a töltelék alapja.
- 4Ehhez az alaphoz add hozzá az előfőzött rizst, keverd össze és hagyd kihűlni. Kihűlés után tedd bele a tojást, és keverd össze ismét.
- 5A káposztás alaphoz a felaprított hagymát egy lábasban olajon dinszteld meg közepesen erős lángon, add hozzá a fokhagymát, majd kicsit pirítsd le. Ezután kanalazd rá a paradicsompürét és pirítsd aranybarnára.
- 6Szórd meg köménnyel és pirospaprikával, sózd, borsozd és összeforgatás után dobd rá a vágott savanyú káposztát. (A káposztát érdemes előtte megkóstolni, ha túl savanyúnak találnád, mosd át egyszer.)
- 7Keverd össze a káposztás alapot a hagymás alappal, önts rá vizet és párold közepes lángon addig, amíg betöltöd a káposztákat.
- 8Vágd vékoynra a tölteni való levelek torzsa részét, és a töltelékből egy hosszúkásra formázott fasírt méretű adagot tegyél az aljára. Tekerd fel, a kilógó részeket pedig tömködd be.
- 9Amikor kész az összes betöltés, vedd ki a káposztás alap felét, és tedd a lábasban maradt káposztára a töltött káposztákat. Fedd be a kiszedett káposztával, öntsd fel annyi vízzel, hogy a töltött káposztákat majdnem ellepje és főzd 1 óráig lefedve, kis lángon.
- 10Ezután szedd ki a töltött káposztákat, az alapot pedig habard be keményítővel kikevert tejföllel és 100 ml vízzel.
- 11A tálaláshoz szedj ki az alapból a tányérra, erre tedd a töltött káposztát, amire pedig mehet egy kis tejföl, megszórva pirospaprikával.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!