• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 1-jei munkaszüneti napra! Aznap ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKEKHEZ ÉS A TÖLTÉSHEZ

  • 10-12 db Darnyik tölteni való savanyúkáposzta-levél
  • 100 g Chef Gomba Fehér csiperkegomba
  • 400 g babalapú húshelyettesítő
  • 3 gerezd Gourmet Savanyított fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 2 db tojás
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 1 ½ tk füstölt pirospaprika
  • 250 g előfőzött rizs
  • 2 tk szójaszósz
  • 2 ek olaj
  • 3 tk pirospaprika
  • Frissen őrölt bors

HOZZÁVALÓK A KÁPOSZTÁS ALAPHOZ

  • 1 kg Darnyik savanyított káposzta
  • 3 gerezd Gourmet Savanyított fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 tk Mutti paradicsompüré
  • 1 ½ ek pirospaprika
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 2 ek olaj
  • Bors

HOZZÁVALÓK A HABARÁSHOZ

  • 2 ek Mizo Vödrös Tejföl
  • 1 tk keményítő

HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ

  • Mizo Vödrös Tejföl ízlés szerint
  • 1 csipet pirospaprika

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Speisekammer Kovászos vekni

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Vágd a gombát körülbelül 1 cm-es kockákra és pirítsd le egy száraz, forró serpenyőben.
  • 2Amikor a gomba már szép színt kapott, öntsd rá az olajat, a felaprított hagymát és a vékonyra szelt fokhagymát, majd pirítsd tovább.
  • 3Tedd rá a húshelyettesítőt, ízesítsd sóval, borssal, sima és füstölt pirospaprikával, köménnyel, majd locsold meg a szójaszósszal. Egy kis pirítás után el is készült a töltelék alapja.
  • 4Ehhez az alaphoz add hozzá az előfőzött rizst, keverd össze és hagyd kihűlni. Kihűlés után tedd bele a tojást, és keverd össze ismét.
  • 5A káposztás alaphoz a felaprított hagymát egy lábasban olajon dinszteld meg közepesen erős lángon, add hozzá a fokhagymát, majd kicsit pirítsd le. Ezután kanalazd rá a paradicsompürét és pirítsd aranybarnára.
  • 6Szórd meg köménnyel és pirospaprikával, sózd, borsozd és összeforgatás után dobd rá a vágott savanyú káposztát. (A káposztát érdemes előtte megkóstolni, ha túl savanyúnak találnád, mosd át egyszer.)
  • 7Keverd össze a káposztás alapot a hagymás alappal, önts rá vizet és párold közepes lángon addig, amíg betöltöd a káposztákat.
  • 8Vágd vékoynra a tölteni való levelek torzsa részét, és a töltelékből egy hosszúkásra formázott fasírt méretű adagot tegyél az aljára. Tekerd fel, a kilógó részeket pedig tömködd be.
  • 9Amikor kész az összes betöltés, vedd ki a káposztás alap felét, és tedd a lábasban maradt káposztára a töltött káposztákat. Fedd be a kiszedett káposztával, öntsd fel annyi vízzel, hogy a töltött káposztákat majdnem ellepje és főzd 1 óráig lefedve, kis lángon.
  • 10Ezután szedd ki a töltött káposztákat, az alapot pedig habard be keményítővel kikevert tejföllel és 100 ml vízzel.
  • 11A tálaláshoz szedj ki az alapból a tányérra, erre tedd a töltött káposztát, amire pedig mehet egy kis tejföl, megszórva pirospaprikával.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKEKHEZ ÉS A TÖLTÉSHEZ

HOZZÁVALÓK A KÁPOSZTÁS ALAPHOZ

HOZZÁVALÓK A HABARÁSHOZ

HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET