• Kedves Kiflis! A mai nemzeti ünnepnapon zárva vagyunk, de megnövelt kapacitással várjuk, hogy leadd az előrendelésedet vasárnapra. Kellemes pihenést kívánunk!

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKEKHEZ ÉS A TÖLTÉSHEZ

  • 100 g Chef Gomba Fehér csiperkegomba
  • 1 fej hagyma
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 1 ½ tk füstölt pirospaprika
  • 2 tk szójaszósz
  • 2 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 3 gerezd Gourmet Savanyított fokhagyma
  • Frissen őrölt bors
  • 3 tk pirospaprika
  • 250 g előfőzött rizs
  • 400 g babalapú húshelyettesítő
  • 10-12 db Darnyik tölteni való savanyúkáposzta-levél

HOZZÁVALÓK A KÁPOSZTÁS ALAPHOZ

  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd Gourmet Savanyított fokhagyma
  • Bors
  • 1 ½ ek pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • 1 tk Mutti paradicsompüré
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 1 kg Darnyik savanyított káposzta

HOZZÁVALÓK A HABARÁSHOZ

  • 2 ek Mizo Vödrös Tejföl
  • 1 tk keményítő

HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ

  • Mizo Vödrös Tejföl ízlés szerint
  • 1 csipet pirospaprika

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Speisekammer Kovászos vekni

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Vágd a gombát körülbelül 1 cm-es kockákra és pirítsd le egy száraz, forró serpenyőben.
  • 2
    Amikor a gomba már szép színt kapott, öntsd rá az olajat, a felaprított hagymát és a vékonyra szelt fokhagymát, majd pirítsd tovább.
  • 3
    Tedd rá a húshelyettesítőt, ízesítsd sóval, borssal, sima és füstölt pirospaprikával, köménnyel, majd locsold meg a szójaszósszal. Egy kis pirítás után el is készült a töltelék alapja.
  • 4
    Ehhez az alaphoz add hozzá az előfőzött rizst, keverd össze és hagyd kihűlni. Kihűlés után tedd bele a tojást, és keverd össze ismét.
  • 5
    A káposztás alaphoz a felaprított hagymát egy lábasban olajon dinszteld meg közepesen erős lángon, add hozzá a fokhagymát, majd kicsit pirítsd le. Ezután kanalazd rá a paradicsompürét és pirítsd aranybarnára.
  • 6
    Szórd meg köménnyel és pirospaprikával, sózd, borsozd és összeforgatás után dobd rá a vágott savanyú káposztát. (A káposztát érdemes előtte megkóstolni, ha túl savanyúnak találnád, mosd át egyszer.)
  • 7
    Keverd össze a káposztás alapot a hagymás alappal, önts rá vizet és párold közepes lángon addig, amíg betöltöd a káposztákat.
  • 8
    Vágd vékoynra a tölteni való levelek torzsa részét, és a töltelékből egy hosszúkásra formázott fasírt méretű adagot tegyél az aljára. Tekerd fel, a kilógó részeket pedig tömködd be.
  • 9
    Amikor kész az összes betöltés, vedd ki a káposztás alap felét, és tedd a lábasban maradt káposztára a töltött káposztákat. Fedd be a kiszedett káposztával, öntsd fel annyi vízzel, hogy a töltött káposztákat majdnem ellepje és főzd 1 óráig lefedve, kis lángon.
  • 10
    Ezután szedd ki a töltött káposztákat, az alapot pedig habard be keményítővel kikevert tejföllel és 100 ml vízzel.
  • 11
    A tálaláshoz szedj ki az alapból a tányérra, erre tedd a töltött káposztát, amire pedig mehet egy kis tejföl, megszórva pirospaprikával.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKEKHEZ ÉS A TÖLTÉSHEZ

HOZZÁVALÓK A KÁPOSZTÁS ALAPHOZ

HOZZÁVALÓK A HABARÁSHOZ

HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET