Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 350 ml kókusztej
  • 60 g karfiol rózsa
  • 60 g brokkoli rózsa
  • 60 g hámozott lilahagyma
  • 60 g hámozott hagyma
  • 60 g zellerszár
  • 60 g hámozott zellergumó
  • 60 g hámozott sárgarépa
  • 60 g zöldpaprika
  • 60 g pirospaprika
  • 60 g sárgapaprika
  • 60 g paradicsom
  • 10 g hámozott gyömbér
  • 5 g hámozott fokhagyma
  • 15 g piros chili paprika
  • 50 g növényi olaj
  • 50 g vaj
  • 1 evőkanál durvára vágott koriander
  • Fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt kardamom (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál curry por
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg (ízlés szerint)
  • ½ teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Keverd össze egy tálban a curry port, a sót, a kardamomot, a szegfűszeget, a koriandert és a fahéjat, majd tedd félre az egyveleget.
  • 2Egy tálban keverd el a kókusztejet 500 ml vízzel. Tedd félre a keveréket.
  • 3Szedd apró rózsákra a karfiolt és a brokkolit, valamint aprítsd fel mindkét hagymát durván. Ezeket külön-külön tedd félre.
  • 4Aprítsd fel a zellerszárat, a zellergumót, a sárgarépát és a paprikát 2 cm vastag darabokra. Tedd félre a kockákat.
  • 5Durván aprítsd fel a paradicsomot, szeleteld apróra a gyömbért, a fokhagymát és a chili paprikát. Tedd félre ezeket is.
  • 6Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat és a vajat magas hőmérsékleten, add hozzá a hagymát és kevergesd 1 percig.
  • 7Add hozzá a sárgarépát, a zellerszárat, zellergumót, a paprikát és kevergetés mellett süsd 1 percig.
  • 8Vedd le a harmadára a hőmérsékletet, öntsd hozzá a tálból a fűszerkeveréket, és folyamatos keverés mellett süsd 1 percig.
  • 9Add hozzá a chili paprikát, a gyömbért, a fokhagymát és a paradicsomot. Süsd 1 percig, folyamatos keverés mellett.
  • 10Add hozzá a vízzel elkevert kókusztejet, állítsd magasabbra a hőmérsékletet és forrald fel.
  • 11Add hozzá karfiolt és brokkolit, vedd felére a hőmérsékletet és főzd 5 percig.
  • 12Vedd le a tűzről és keverd hozzá az apróra vágott koriandert. Ízlés szerint add hozzá sót.
Kifli tipp
Tálald párolt rizzsel vagy kenyérrel.
Kifli Kukták

A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

350 ml kókusztej

Sajnáljuk, de jelen pillanatban a(z) Kókusztej nem szerepel a kínálatunkban. De ez hamarosan megváltozik, már dolgozunk rajta.

60 g karfiol rózsa

Sajnáljuk, de jelen pillanatban a(z) Karfiol nem szerepel a kínálatunkban. De ez hamarosan megváltozik, már dolgozunk rajta.

60 g brokkoli rózsa

 

60 g hámozott lilahagyma

 

60 g hámozott hagyma

 

60 g zellerszár

 

60 g hámozott zellergumó

 

60 g hámozott sárgarépa

 

60 g zöldpaprika

 

60 g pirospaprika

 

60 g sárgapaprika

 

60 g paradicsom

 

10 g hámozott gyömbér

 

5 g hámozott fokhagyma

 

15 g piros chili paprika

 

50 g növényi olaj

 

50 g vaj

 

1 evőkanál durvára vágott koriander

 

Fél mokkáskanál őrölt fahéj

 

1 csipet őrölt kardamom (ízlés szerint)

 

1 teáskanál curry por

 

1 csipet őrölt szegfűszeg (ízlés szerint)

 

½ teáskanál őrölt koriander

 

1 teáskanál só