• 🎂Ajándék az új kifliseknek!

    A Kifli 5. szülinapja alkalmából 01.13-19-ig egy mindenmentes Sacher tortaszeletet adunk minden új vásárlónknak - úgyhogy érdemes most kipróbálni minket, és leadni az első rendelést!


     
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A BURGONYAPÜRÉHEZ

  • 1,3 kg burgonya
  • 1 tk só
  • Bors ízlés szerint
  • Fél tk fokhagymapor
  • 2 ek növényi vajalternatíva
  • 245 ml növényi tej

HOZZÁVALÓK A ZÖLDSÉGES TÖLTELÉKHEZ

  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 db hagyma apróra vágva
  • 4 db közepes sárgarépa meghámozva, apró kockákra vágva
  • 4 db zellerszár, apró kockákra vágva
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 2 teáskanál szárított kakukkfű
  • Bazsalikom
  • Oregánó
  • Fél tk só
  • Bors ízlés szerint
  • 3 ek liszt
  • 350 ml zöldség alaplé

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra, és enyhén olajozz ki egy 2,5 literes sütőtálat vagy lábast. A meghámozott és feldarabolt burgonyát tedd egy nagy fazékba, önts rá annyi vizet, hogy kb. 5 cm-rel ellepje. Forrald fel, majd vedd lejjebb a hőt, és főzd kb. 30 percig, amíg a burgonya nagyon puha nem lesz.
  • 2Közben készítsd el a zöldségtölteléket. A hagymát szeleteld fel, a fokhagymát aprítsd, és dobd egy serpenyőbe az olajjal. Főzd alacsony lángon 5-7 percig, hogy megpuhuljon. Ezután add hozzá az apróra vágott sárgarépát, petrezselymet és zellert. Főzd közepesen alacsony hőfokon további 15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • 3Amikor a burgonya megfőtt, szűrd le, majd tedd vissza a fazékba. Add hozzá a növényi vajat, a növényi tejet és a fűszereket, majd pürésítsd simára. Tedd félre.
  • 4Egy kis tálban keverd össze a zöldség alaplevet, a kakukkfüvet és a lisztet, hogy sima, egynemű keveréket kapj. Ezt öntsd a serpenyőben lévő zöldségekre, és jól dolgozd össze. Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd további 5-10 percig, amíg besűrűsödik. Kóstold meg, és ha kell, igazíts az ízesítésen.
  • 5A zöldségkeveréket kanalazd az előkészített sütőtál aljára. Simítsd el rajta a burgonyapürét, és szórd meg paprikával, őrölt borssal és kakukkfűvel. Süsd 220 °C-on kb. 35 percig, amíg a teteje aranybarna és a széle enyhén ropogós lesz.
  • 6Tálalás előtt hagyd hűlni legalább 10 percig, mivel a belseje nagyon forró lesz. Tálald kedvenc vegán mártásoddal vagy más ízesítővel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A BURGONYAPÜRÉHEZ

HOZZÁVALÓK A ZÖLDSÉGES TÖLTELÉKHEZ