Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 db vajtök
  • 1 fej fokhagyma
  • 500 g (mini) gnocchi
  • 70 g tejszín (habtejszín)
  • 150 ml alaplé vagy víz
  • 60 g reszelt mozzarella
  • 1 ág kakukkfű
  • 30 g parmezán sajt
  • 1 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra, és készíts elő egy sütőlemezt. Vágd le a fokhagymafej tetejét úgy, hogy minden gerezde látható legyen. Hámozd meg a vajtököt, távolítsd el a magokat, és vágd kis darabokra.
  • 2
    Tedd a tököt a sütőlemezre, add hozzá a fokhagymafejet, sózd, borsozd, és locsold meg olívaolajjal. Süsd előmelegített sütőben körülbelül 25 percig, vagy amíg a tök és a fokhagyma meg nem puhul.
  • 3
    Nyomd ki a sült fokhagymagerezdeket a héjukból, és helyezz mindent a sütőlemezről egy turmixgépbe. Add hozzá a kakukkfű leveleket, a tejszínt és az alaplevet, majd turmixold sima, sűrű szósszá. Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá még egy kis alaplevet (vagy vizet).
  • 4
    Öntsd az nyers gnocchit egy sütőedénybe, add hozzá a tökös szószt, keverd jól össze, majd simítsd el a felületét.
  • 5
    Szórd meg a reszelt mozzarellával és a finomra reszelt parmezánnal, majd süsd forró sütőben körülbelül 25 percig, vagy amíg a gnocchi teljesen meg nem fő, és a teteje aranybarna nem lesz.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK