Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 db vajtök
- 1 fej fokhagyma
- 500 g (mini) gnocchi
- 70 g tejszín (habtejszín)
- 150 ml alaplé vagy víz
- 60 g reszelt mozzarella
- 1 ág kakukkfű
- 30 g parmezán sajt
- 1 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra, és készíts elő egy sütőlemezt. Vágd le a fokhagymafej tetejét úgy, hogy minden gerezde látható legyen. Hámozd meg a vajtököt, távolítsd el a magokat, és vágd kis darabokra.
- 2Tedd a tököt a sütőlemezre, add hozzá a fokhagymafejet, sózd, borsozd, és locsold meg olívaolajjal. Süsd előmelegített sütőben körülbelül 25 percig, vagy amíg a tök és a fokhagyma meg nem puhul.
- 3Nyomd ki a sült fokhagymagerezdeket a héjukból, és helyezz mindent a sütőlemezről egy turmixgépbe. Add hozzá a kakukkfű leveleket, a tejszínt és az alaplevet, majd turmixold sima, sűrű szósszá. Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá még egy kis alaplevet (vagy vizet).
- 4Öntsd az nyers gnocchit egy sütőedénybe, add hozzá a tökös szószt, keverd jól össze, majd simítsd el a felületét.
- 5Szórd meg a reszelt mozzarellával és a finomra reszelt parmezánnal, majd süsd forró sütőben körülbelül 25 percig, vagy amíg a gnocchi teljesen meg nem fő, és a teteje aranybarna nem lesz.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
