Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 400 g Pasta Toscana spaghetti
- 500 g koktélparadicsom
- 1 dl Bertolli extra szűz olívaolaj
- 200 g La Felisese szeletelt pancetta
- 150 g Gran Biraghi sajt, reszelve
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 g bébispenót
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy lábasban vagy serpenyőben 2 evk olívaolajon, gyenge tűzön, pirítsuk meg a fokhagymákat. Felesleges megpucolni, elég, ha a kés lapjával picit megnyomjuk, az aromájára van szükség.
- 2Amikor egy kis színt kapott, dobjuk rá a felszeletelt, metéltre vágott pancettát. Picit ezt is pirítsuk, de ne égjen meg. Majd tegyük bele a negyedelt koktélparadicsom felét. Sózzuk, es enyhén borsozzuk.
- 3Lefedve, kb. 5-8 percig főzzük, amíg a paradicsom kissé szétfő, és alakul a „sugo”, vagyis a tésztaszósz.
- 4Közben egy fazékban forraljunk vizet, annyi sót tegyünk bele, hogy enyhén sósnak érezzük. Ha felforrt a víz, mehet bele a spaghetti, szigorúan egészben, nem törjük össze.
- 5Kb. 7-8 perc főzés után a tésztát tegyük át a paradicsomba, adjunk hozzá a főzővízből, és folyamatosan kevergetve itt főzzük al dente-re, azaz, fogkeményre.
- 6Amikor kész, megfelelő az állaga, sűrű a szaft, al dente a tészta, húzzuk félre a tűzről, és a reszelt sajt nagyjából harmadát keverjük bele, amíg teljesen bele nem olvad.
- 7A legvégén jöhet a friss ropogós spenót. Merőkanál segítségével tálaljuk a feltekert tésztát, minden tányérba jusson a maradék pancietta-s sugo-ból, frissen őröljünk rá borsot, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. És… pár csepp extra szűz olívaolajjal mindenképp locsoljuk meg!

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!