• A Kifli virtuális katalógusában rengeteg inspirációt találsz a húsvéti ünnepi asztalhoz! A többi szezonális finomságunkhoz pedig még apropó sem kell – lapozd végig, és vásárolj be néhány kattintással!

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 400 g Pasta Toscana spaghetti
  • 500 g koktélparadicsom
  • 1 dl Bertolli extra szűz olívaolaj
  • 200 g La Felisese szeletelt pancetta
  • 150 g Gran Biraghi sajt, reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 g bébispenót
  • Bors

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Egy lábasban vagy serpenyőben 2 evk olívaolajon, gyenge tűzön, pirítsuk meg a fokhagymákat. Felesleges megpucolni, elég, ha a kés lapjával picit megnyomjuk, az aromájára van szükség.
  • 2
    Amikor egy kis színt kapott, dobjuk rá a felszeletelt, metéltre vágott pancettát. Picit ezt is pirítsuk, de ne égjen meg. Majd tegyük bele a negyedelt koktélparadicsom felét. Sózzuk, es enyhén borsozzuk.
  • 3
    Lefedve, kb. 5-8 percig főzzük, amíg a paradicsom kissé szétfő, és alakul a „sugo”, vagyis a tésztaszósz.
  • 4
    Közben egy fazékban forraljunk vizet, annyi sót tegyünk bele, hogy enyhén sósnak érezzük. Ha felforrt a víz, mehet bele a spaghetti, szigorúan egészben, nem törjük össze.
  • 5
    Kb. 7-8 perc főzés után a tésztát tegyük át a paradicsomba, adjunk hozzá a főzővízből, és folyamatosan kevergetve itt főzzük al dente-re, azaz, fogkeményre.
  • 6
    Amikor kész, megfelelő az állaga, sűrű a szaft, al dente a tészta, húzzuk félre a tűzről, és a reszelt sajt nagyjából harmadát keverjük bele, amíg teljesen bele nem olvad.
  • 7
    A legvégén jöhet a friss ropogós spenót. Merőkanál segítségével tálaljuk a feltekert tésztát, minden tányérba jusson a maradék pancietta-s sugo-ból, frissen őröljünk rá borsot, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. És… pár csepp extra szűz olívaolajjal mindenképp locsoljuk meg!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK