Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 250 g lazacfilé
- 80 g hagyma
- 200 g száraztészta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 150 ml tejszín
- 50 g krémsajt
- 200 g zöldborsó (felengedett)
- 1 evőkanál friss, lapos levelű petrezselyem (finomra vágva)
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Először egy nagy fazékban forralj sós vizet magas hőfokon. Amíg a víz melegszik, mosd meg és szárítsd meg a lazacot. Ezután távolítsd el a bőrét, és vágd 1 cm × 1 cm-es kockákra. Hámozd meg és aprítsd fel a hagymát.
- 2Amint a víz forrni kezd, add hozzá a tésztát, és főzd 14–15 percig magas hőfokon. A főzés után szűrd le a tésztát.
- 3Melegíts fel egy serpenyőt olívaolajjal közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és párold 4–5 percig. Ezután tedd bele a lazacot, sózd, borsozd, és pirítsd együtt további 2–3 percig (továbbra is közepes hőfokon).
- 4A pirítás után öntsd hozzá a vizet és a tejszínt, add hozzá a krémsajtot, és főzd, amíg a szósz be nem sűrűsödik (kb. 4–5 perc). Végül keverd hozzá a borsót, a petrezselymet és a tésztát, majd kapcsold le a hőt, és tálald.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!