Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 250 g lazacfilé
  • 80 g hagyma
  • 200 g száraztészta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 150 ml tejszín
  • 50 g krémsajt
  • 200 g zöldborsó (felengedett)
  • 1 evőkanál friss, lapos levelű petrezselyem (finomra vágva)
  • Bors

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Először egy nagy fazékban forralj sós vizet magas hőfokon. Amíg a víz melegszik, mosd meg és szárítsd meg a lazacot. Ezután távolítsd el a bőrét, és vágd 1 cm × 1 cm-es kockákra. Hámozd meg és aprítsd fel a hagymát.
  • 2
    Amint a víz forrni kezd, add hozzá a tésztát, és főzd 14–15 percig magas hőfokon. A főzés után szűrd le a tésztát.
  • 3
    Melegíts fel egy serpenyőt olívaolajjal közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és párold 4–5 percig. Ezután tedd bele a lazacot, sózd, borsozd, és pirítsd együtt további 2–3 percig (továbbra is közepes hőfokon).
  • 4
    A pirítás után öntsd hozzá a vizet és a tejszínt, add hozzá a krémsajtot, és főzd, amíg a szósz be nem sűrűsödik (kb. 4–5 perc). Végül keverd hozzá a borsót, a petrezselymet és a tésztát, majd kapcsold le a hőt, és tálald.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK