4 ADAGÚj
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 460 g karfiol
- 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 db hagyma
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 125 ml cukrozatlan mandulatej
- 15 ml citromlé
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Petrezselyemzöld a díszítéshez
- 20 g sörélesztő pehely
- 350 g tészta
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Közben főzd meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Szűrd le, majd tedd vissza a fazékba, és tedd félre.
- 2Párold a karfiolt egy fazék vízben 8-15 percig, amíg megpuhul. Ezután jól csepegtesd le.
- 3Egy kis serpenyőben melegítsd fel az olajat, add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd alacsony lángon 4-5 percig, amíg megpuhul és illatos lesz. Vigyázz, hogy ne égjen meg.
- 4Tedd a megpuhult karfiolt, a pirított hagymát és fokhagymát, a tejet, a sörélesztőpelyhet, a citromlevet, a sót és a borsot egy nagy teljesítményű turmixgépbe. Turmixold, amíg nagyon sima, krémes szószt nem kapsz. Kóstold meg, és igazítsd az ízesítést, ha szükséges.
- 5Öntsd a karfiolos szószt a fazékba a tésztával, és alaposan keverd össze. Melegítsd alacsony-közepes lángon, amíg az egész át nem forrósodik. Mivel a tészta enyhíti a szósz ízét, kóstold meg, és adj hozzá még sót, borsot, citromot vagy más fűszert, ha szükséges.
- 6Tálaláshoz oszd szét a meleg tésztát tányérokba, és szórd meg még egy kis sóval és borssal ízlés szerint. Facsarj rá egy kis citromlevet, és díszítsd frissen aprított petrezselyemmel. Tetszés szerint hozzáadhatsz kedvenc főtt zöldségeid közül, például brokkolit, zöldborsót, póréhagymát, spárgát vagy sütőtököt.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!