Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 250 g
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10-12 szem fekete olajbogyó
  • 1 nagy evőkanál kapribogyó
  • 1 db friss chili vagy 1 kávéskanál szárított, tört chili
  • 3-4 szem szardellafilé
  • 300g darabolt paradicsomkonzerv

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    200 g linguine vagy spaghetti tésztát al dentére főzünk (a leszűrt főzővízből megőrzünk egy pohárral)
  • 2
    kevés olívaolajon fokhagymát pirítunk (éppen csak táncoljon az olajon, pirulnia nem szabad)
  • 3
    hozzáadjuk a szardellát és a paprikapelyhet
  • 4
    megkeverjük, majd hozzáadjuk az olajbogyót és a kapribogyót is
  • 5
    ha már sistereg a mártás alapja, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és erős lángon 3-4 percig főzzük
  • 6
    hozzáadjuk az al dente tésztát és kevés főzővizet
  • 7
    1-2 percig még együtt főzzük, amíg a mártás egyenletes bevonatot nem képez a tészta felületén
  • 8
    a tésztát frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK