Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 250 g
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 10-12 szem fekete olajbogyó
- 1 nagy evőkanál kapribogyó
- 1 db friss chili vagy 1 kávéskanál szárított, tört chili
- 3-4 szem szardellafilé
- 300g darabolt paradicsomkonzerv
ELKÉSZÍTÉS
- 1200 g linguine vagy spaghetti tésztát al dentére főzünk (a leszűrt főzővízből megőrzünk egy pohárral)
- 2kevés olívaolajon fokhagymát pirítunk (éppen csak táncoljon az olajon, pirulnia nem szabad)
- 3hozzáadjuk a szardellát és a paprikapelyhet
- 4megkeverjük, majd hozzáadjuk az olajbogyót és a kapribogyót is
- 5ha már sistereg a mártás alapja, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és erős lángon 3-4 percig főzzük
- 6hozzáadjuk az al dente tésztát és kevés főzővizet
- 71-2 percig még együtt főzzük, amíg a mártás egyenletes bevonatot nem képez a tészta felületén
- 8a tésztát frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
