Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 250 g makaróni (vagy bármilyen hasonló tészta)
- 200 g érlelt cheddar, reszelve + egy kicsi a tetejére
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 500 ml tej
- 100 ml tejszín
- 1 tk dijoni mustár
- ½ tk füstölt paprika (opcionális)
- Só
- Bors
- Zsemlemorzsa a tetejére
- 150 g gruyère, reszelve
- 100 g parmigiano reggiano, reszelve
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Főzd a tésztát sós vízben „al dente” állagúra, majd szűrd le.
- 2Egy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon, keverd hozzá a lisztet, és habverővel kevergetve főzd 1 percig, míg sima lesz.
- 3Lassan öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, közben folyamatosan keverd.
- 4Add hozzá a dijoni mustárt, füstölt paprikát, sót és borsot, majd fokozatosan keverd bele a cheddart, gruyère-t és parmigianót, míg teljesen felolvad és krémes nem lesz.
- 5Keverd bele a kifőtt tésztát, és alaposan forgasd össze a selymes sajtszósszal.
- 6Ha ropogós tetejű verziót szeretnél, öntsd egy sütőtálba, szórd meg zsemlemorzsával és extra sajttal, majd süsd 180°C-on 10-15 percig, míg aranybarnára pirul.
- 7Forrón, krémesen, és ellenállhatatlanul sajtosan élvezd!

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!