• A Kifli virtuális katalógusában rengeteg inspirációt találsz a húsvéti ünnepi asztalhoz! A többi szezonális finomságunkhoz pedig még apropó sem kell – lapozd végig, és vásárolj be néhány kattintással!

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 250 g makaróni (vagy bármilyen hasonló tészta)
  • 200 g érlelt cheddar, reszelve + egy kicsi a tetejére
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 500 ml tej
  • 100 ml tejszín
  • 1 tk dijoni mustár
  • ½ tk füstölt paprika (opcionális)
  • Bors
  • Zsemlemorzsa a tetejére
  • 150 g gruyère, reszelve
  • 100 g parmigiano reggiano, reszelve

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Főzd a tésztát sós vízben „al dente” állagúra, majd szűrd le.
  • 2
    Egy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon, keverd hozzá a lisztet, és habverővel kevergetve főzd 1 percig, míg sima lesz.
  • 3
    Lassan öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, közben folyamatosan keverd.
  • 4
    Add hozzá a dijoni mustárt, füstölt paprikát, sót és borsot, majd fokozatosan keverd bele a cheddart, gruyère-t és parmigianót, míg teljesen felolvad és krémes nem lesz.
  • 5
    Keverd bele a kifőtt tésztát, és alaposan forgasd össze a selymes sajtszósszal.
  • 6
    Ha ropogós tetejű verziót szeretnél, öntsd egy sütőtálba, szórd meg zsemlemorzsával és extra sajttal, majd süsd 180°C-on 10-15 percig, míg aranybarnára pirul.
  • 7
    Forrón, krémesen, és ellenállhatatlanul sajtosan élvezd!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK