1 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 90 g tészta
- 1 teáskanál fenyőmag
- Finomra reszelt parmezán vagy pecorino sajt a szóráshoz
- 3 evőkanál só
HOZZÁVALÓK A SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ PESTÓHOZ
- 50 g bazsalikomlevél
- 1 teáskanál reszelt közepesen kemény pecorino
- 1 evőkanál fenyőmag
- ½ gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt parmezán
- 50 ml extra szűz olívaolaj
- Egy csipet frissen őrölt bors
- Egy csipet só
VAGY VEHETSZ ELŐRE ELKÉSZÍTETT PESTÓT
- Pesto
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Csatos üveg
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
A TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE
- 1Forralj fel 3 liter vizet egy lábasban és sózd 3 evőkanál sóval. Amint forrni kezd a víz, tedd bele a tésztát, hagyd 1-2 percig forrni, majd óvatosan keverd meg. Főzd a tésztát a csomagoláson leírtak szerint, majd szűrd le, de 100 ml vizet tegyél ebből félre.
- 2A pestót öntsd egy hideg tálba vagy serpenyőbe és add hozzá a főtt tésztát és 2-3 evőkanállal a tészta főzővízéből. Keverd őket össze és szedd ki egy tányérra.
- 3Egy marék pirított fenyőmaggal szórd meg és reszelj rá egy kis parmezánt vagy pecorinot.
A PESTO ELKÉSZÍTÉSE
- 1Közepes lángon pirítsd a fenyőmagokat aranysárgára, majd tedd őket hideg tálba.
- 2Vágd fel a bazsalikomot.
- 3Egy magasabb, keskeny edénybe tedd bele a felvágott bazsalikomot, fokhagymát, egy kanál fenyőmagot, parmezánt, pecorinot és olívaolajat, és keverd össze egy botmixerrel. Ízlés szerint adj hozzá sót és borsot.
Kifli tipp
Nagyobb mennyiségben is elkészítheted a pestót, a hűtőben, zárt edényben eláll.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!