Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 90 g olvasztott vaj
- 2 tojás
- 140 g nádcukor
- 205 g finomliszt
- 40 g kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- Csipet só
- kb. 50 g porcukor a forgatáshoz
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az olvasztott vajat keverd össze a tojásokkal és a nádcukorral. Egy külön tálban keverd össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
- 2A nedves keverékhez add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd addig, amíg minden tökéletesen össze nem áll egy sűrű tésztává.
- 3Fedd le a tálat folpackkal, és tedd a hűtőbe pihenni egy órára.
- 4Amint a tészta megpihent, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral16.
- 5Egy kanál segítségével mindig vegyél ki egy darab tésztát, formázz belőle golyót, és alaposan forgasd meg porcukorban.
- 6A cukornak tényleg vastag rétegnek kell lennie.
- 7Tedd a golyókat távolabb egymástól a tepsire, tedd a forró sütőbe, és süsd kb. 10 percig.
- 8A sütiknek kivételkor puháknak és még kissé befejezetlennek kell lenniük.
- 9Ahogy hűlnek, a felületük megkeményedik, így ropogósak lesznek, de belül továbbra is szépen puhák és omlósak maradnak.
- 10Vedd ki a sütőből, és hagyd őket hűlni körülbelül 3 percig a tepsiben, majd hagyd teljesen kihűlni egy rácson.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
