Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Habtejszín (2 dl a krémhez + 4 dl az öntethez)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tk tengeri só

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A mézeskalács tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra. Vágjunk ki a tésztából két darab 20 cm-es kört (a formához használhatunk 20 cm-es fedőt). A maradék tésztát gyúrjuk össze, majd újra nyújtsuk ki, és vágjunk ki belőle még két darab 20 cm-es kört.
  • 2A tésztalapokat helyezzük 2 db sütőpapírral bélelt tepsire, villával bökjük meg több helyen (hogy ne emelkedjen meg a tészta). Majd 6-8 perc alatt, 170 fokra előmelegített sütőben süssük meg. A kész mézes lapokat hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk.
  • 3A krémhez a porcukrot a vaníliás cukorral és a puha, feldarabolt vajjal keverjük simára. Adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük simára a krémet. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, és apránként, óvatosan keverjük a mascarpone krémhez (a krémnek nem szabad túl lágynak lennie, ezért lehet, hogy nem kell hozzá az összes tojáshab).
  • 4A kihűlt mézes tortalapokat kenjük meg a mascarpone krémmel, és vékonyan kenjük meg kívül, körben is a tortát. Az elkészült tortát pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a tésztalapok kellően megpuhuljanak, a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
  • 5A Karamell öntethez a habtejszínt melegítsük addig, amíg épp elkezd forrni, majd vegyük le a tűzről. A kristálycukrot egy serpenyőben kevergetve karamellizáljuk világos színűre, majd levéve a tűzről adjuk hozzá a habtejszínt, sót, és keverjük össze (a karamell ekkor kicsit megkeményedik a meleg tejszíntől, de főzés közben majd megolvad). Tegyük vissza a tűzre az öntetet, és folyamatos kevergetés mellett főzzük 10-15 percig, hogy kellően besűrűsödjön a karamell (sűrű, de még folyós állagú öntetet kell kapnunk).
  • 6Az elkészült karamell öntetet ezután szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni. A lehűlt tortát vegyük ki a hűtőből, és öntsük rá a kihűlt sós karamellt. Ezután kicsit tegyük vissza a hűtőbe, hogy a karamell megdermedjen.
Kifli tipp
A mézeskalács tészta receptje a Kifli Séfben!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK