Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 110 g lágy vaj
- 50 g porcukor
- 1 tojássárgája
- 50 g dió
- 140 g finomliszt
- 1/3 teáskanál őrölt vanília
- Csipet só
HOZZÁVALÓK A FORGATÁSHOZ
- 70 g porcukor
- 1/2 teáskanál őrölt vanília
ELKÉSZÍTÉS
- 1A diót daráld finomra, majd keverd össze a porcukorral, liszttel, vaníliával és sóval.
- 2Add hozzá a felkockázott vajat és a tojássárgáját, majd dolgozd sima és enyhén ragacsos tésztává.
- 3Csomagold be a tésztát folpackba, és tedd a hűtőbe pihenni 2 órára.
- 4Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
- 5A tésztából sodorj két hosszú rudat, majd vágd fel őket késsel egyforma darabokra.
- 6Az egyes darabokból sodorj kisebb rudakat, majd formázd azokat kifli alakúra.
- 7Amint az egész tepsi elkészült, tedd még 10 percre a hűtőbe megdermedni.
- 8Tedd be az előmelegített sütőbe, és süsd 10 percig, amíg a kiflik enyhén aranybarnák nem lesznek.
- 9Hagyd kissé kihűlni a tepsiben, majd még melegen forgasd meg a porcukor és vanília keverékében.
- 10Ha törnek a kiflik, hagyd őket még egy kicsit hűlni a forgatási manőver előtt. Jó étvágyat!

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
