Navigáció kihagyása
  • Kedves Kiflis,
    hogy minden kiszállítás gördülékenyen menjen, a rendelés kiegészítése a kiszállítás előtt 24 óráig lehetséges. Csak egy gyors emlékeztető: add le a rendelésed egy kicsit korábban a megszokottnál.
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 110 g lágy vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 50 g dió
  • 140 g finomliszt
  • 1/3 teáskanál őrölt vanília
  • Csipet só

HOZZÁVALÓK A FORGATÁSHOZ

  • 70 g porcukor
  • 1/2 teáskanál őrölt vanília

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A diót daráld finomra, majd keverd össze a porcukorral, liszttel, vaníliával és sóval.
  • 2
    Add hozzá a felkockázott vajat és a tojássárgáját, majd dolgozd sima és enyhén ragacsos tésztává.
  • 3
    Csomagold be a tésztát folpackba, és tedd a hűtőbe pihenni 2 órára.
  • 4
    Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  • 5
    A tésztából sodorj két hosszú rudat, majd vágd fel őket késsel egyforma darabokra.
  • 6
    Az egyes darabokból sodorj kisebb rudakat, majd formázd azokat kifli alakúra.
  • 7
    Amint az egész tepsi elkészült, tedd még 10 percre a hűtőbe megdermedni.
  • 8
    Tedd be az előmelegített sütőbe, és süsd 10 percig, amíg a kiflik enyhén aranybarnák nem lesznek.
  • 9
    Hagyd kissé kihűlni a tepsiben, majd még melegen forgasd meg a porcukor és vanília keverékében.
  • 10
    Ha törnek a kiflik, hagyd őket még egy kicsit hűlni a forgatási manőver előtt. Jó étvágyat!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

HOZZÁVALÓK A FORGATÁSHOZ