Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

  • 100 g finomliszt
  • 75 g keményítő
  • 1 teáskanál olaj
  • Egy csipet só

HOZZÁVALÓK A DESSZERT ÖSSZEÁLLÍTÁSÁHOZ

  • 1 evőkanál ghí (tisztított vaj)
  • Eper
  • 2 evőkanál porcukor
  • 50 g habtejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál repceolaj
  • 100 g sótlan, hámozott pisztácia + kevés a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Kataifi tészta készítése: Keverd össze a lisztet, keményítőt és sót, add hozzá az olajat és kb. 150 g vizet. Habverővel keverd simára, majd adj hozzá még 50 g vizet, hogy híg, sima tésztát kapj. Spatulával keverd még 5 percig, aztán pihentesd 1 órát.
  • 2
    Sütés: Hevíts fel egy serpenyőt, kend ki zsiradékkal. Öntsd a pihentetett tésztát habzsákba, aminek kicsi nyílást vágsz a végére, és hosszú, vékony csíkokat nyomj a forró serpenyőbe. Ha a tészta elválik a serpenyőtől, szedd le egy tányérra. Így süsd meg az összes tésztát. A desszerthez kb. a felére lesz szükség.
  • 3
    Pisztáciakrém: A pisztáciát daráld le apróra, majd keverd össze a tejszínnel és a porcukorral. Turmixold krémes állagúra. Ha túl sűrű, adj még hozzá egy kevés tejszínt.
  • 4
    Kataifi pirítása: A kataifi tészta felét vágd apróra, majd egy serpenyőben hevíts ghít. Add hozzá a tésztát, és pár percig pirítsd, míg ropogós nem lesz.
  • 5
    Csokoládéöntet: A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg az olajjal együtt, míg sima öntetet kapsz.
  • 6
    Rétegezés: A megpirított tésztát keverd össze a pisztáciakrém felével. Poharakba rétegezd a feldarabolt epret, a pisztáciás kataifi keveréket, az olvasztott csokoládét, majd a maradék pisztáciakrémet. Végül szórd meg apróra vágott pisztáciával.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A DESSZERT ÖSSZEÁLLÍTÁSÁHOZ