Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 100 g finomliszt
- 75 g keményítő
- 1 teáskanál olaj
- Egy csipet só
HOZZÁVALÓK A DESSZERT ÖSSZEÁLLÍTÁSÁHOZ
- 1 evőkanál ghí (tisztított vaj)
- Eper
- 2 evőkanál porcukor
- 50 g habtejszín
- 100 g étcsokoládé
- 1 evőkanál repceolaj
- 100 g sótlan, hámozott pisztácia + kevés a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
- 1Kataifi tészta készítése: Keverd össze a lisztet, keményítőt és sót, add hozzá az olajat és kb. 150 g vizet. Habverővel keverd simára, majd adj hozzá még 50 g vizet, hogy híg, sima tésztát kapj. Spatulával keverd még 5 percig, aztán pihentesd 1 órát.
- 2Sütés: Hevíts fel egy serpenyőt, kend ki zsiradékkal. Öntsd a pihentetett tésztát habzsákba, aminek kicsi nyílást vágsz a végére, és hosszú, vékony csíkokat nyomj a forró serpenyőbe. Ha a tészta elválik a serpenyőtől, szedd le egy tányérra. Így süsd meg az összes tésztát. A desszerthez kb. a felére lesz szükség.
- 3Pisztáciakrém: A pisztáciát daráld le apróra, majd keverd össze a tejszínnel és a porcukorral. Turmixold krémes állagúra. Ha túl sűrű, adj még hozzá egy kevés tejszínt.
- 4Kataifi pirítása: A kataifi tészta felét vágd apróra, majd egy serpenyőben hevíts ghít. Add hozzá a tésztát, és pár percig pirítsd, míg ropogós nem lesz.
- 5Csokoládéöntet: A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg az olajjal együtt, míg sima öntetet kapsz.
- 6Rétegezés: A megpirított tésztát keverd össze a pisztáciakrém felével. Poharakba rétegezd a feldarabolt epret, a pisztáciás kataifi keveréket, az olvasztott csokoládét, majd a maradék pisztáciakrémet. Végül szórd meg apróra vágott pisztáciával.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
