Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 1 üveg kockázott birsalma befőtt (kb. 400 g, lecsöpögtetve)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 8 db zabkeksz vagy vajas keksz
  • 1 tk fahéj (opcionális)
  • 1 ek vaj (a morzsához)

Elkészítés

  • 1
    Puding főzése: A vaníliás pudingport keverd el a tejjel és cukorral, majd főzd sűrűre a csomagolás szerint. Hagyd langyosra hűlni.
  • 2
    Morzsa elkészítése: A kekszeket törd össze durvára, keverd össze fahéjjal, és pirítsd meg egy serpenyőben vajon 2–3 perc alatt, amíg illatos és enyhén ropogós lesz.
  • 3
    Rétegezés: Poharakba rétegezd: alulra morzsa, rá egy adag puding, majd a kockázott birsalma. Ismételd, amíg elfogynak az alapanyagok. A tetejére morzsa kerüljön.
  • 4
    Tálalás: Fogyasztható azonnal, de ha hűtőbe teszed 1–2 órára, még jobban összeérnek az ízek.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

Hozzávalók (4 adaghoz)