Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 150 g vaj
- 150 g kristálycukor
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- ½ teáskanál őrölt vanília
- 2 teáskanál matcha por
- 1 tojás
- 270 g teljes kiőrlésű liszt
- ½ teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ¼ teáskanál só
- 120 g fehér csokoládé (a díszítéshez)
ELKÉSZÍTÉS
- 1Olvaszd fel a vajat, és hagyd 30 percig hűlni. Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra, és bélelj ki két nagy tepsit sütőpapírral. Keverd össze a kihűlt vajat a cukorral, az őrölt vaníliával, a vaníliakivonattal és a tojással.
- 2Egy külön tálban keverd össze a lisztet a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Add hozzá a matcha port, és a száraz keveréket fokozatosan, spatula segítségével keverd a vajas keverékhez - ne verd, csak óvatosan kevergesd össze. Végül forgasd bele az apróra vágott fehér csokoládét vagy csokoládéforgácsot.
- 3Egy fagylaltkanalat használj a sütik formázásához - a kanál méretétől függően körülbelül 15 sütit kell kapj. Helyezd a gombócokat a sütőlemezekre úgy, hogy mindegyik között elegendő helyet hagyj, és a tetejükre szórd a csokoládédarabokat. Süsd az előmelegített sütőben 10 percig.
- 4A sütiknek még mindig nagyon puhának és enyhén aranyszínűnek kell lenniük a széleiken, amikor elkészülnek - kissé alulsültnek tűnhetnek, de ahogy hűlnek, meg fognak szilárdulni. Hagyd őket 2 percig pihenni a tálcán, majd tedd át őket egy hűtőrácsra. Ha szeretnéd, még melegen is tálalhatod.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
