Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 500 g krémsajt
- 250 g mascarpone
- 160 g kristálycukor
- 120 g habtejszín
- 25 g finomliszt
- 1½ ek vaníliakivonat
- 1 tk pumpkin spice vagy mézeskalács fűszerkeverék
- 2 tojás
- 210 g sütőtökpüré
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd elő a sütőt 230 °C-ra, és bélelj ki egy 20 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral. A papírt lazán nyomkodd bele, hogy befedje az alját és az oldalát is.
- 2Egy tálban keverd össze a krémsajtot, cukrot és a mascarponét kb. 5 percig, amíg sima és krémes lesz.
- 3Add hozzá a habtejszínt, vaníliát, lisztet és a fűszerkeveréket, majd keverd el alaposan.
- 4Ezután jöhetnek a tojások: egyesével add hozzá őket, és spatulával óvatosan forgasd bele a masszába — ne verd túl.
- 5Öntsd a tésztát az előkészített formába, simítsd el a tetejét, majd ütögesd meg párszor az asztalhoz, hogy a légbuborékok kijöjjenek.
- 6Süsd 30 percig. A torta a sütőben megemelkedik, szépen megbarnul, sőt, a teteje kissé sötétebb is lehet — ez így jó!
- 7Vedd ki a sütőből, és hagyd a formában kihűlni legalább 4 órán át rácson. Ezután tedd hűtőbe újabb 4 órára vagy egy éjszakára.
- 8Tálalás előtt vedd ki a formából, és hagyd szobahőmérsékletre melegedni 1–2 órát — így lesz tökéletesen krémes és lágy az állaga.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
