Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 500 g krémsajt
  • 250 g mascarpone
  • 160 g kristálycukor
  • 120 g habtejszín
  • 25 g finomliszt
  • 1½ ek vaníliakivonat
  • 1 tk pumpkin spice vagy mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 210 g sütőtökpüré

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Melegítsd elő a sütőt 230 °C-ra, és bélelj ki egy 20 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral. A papírt lazán nyomkodd bele, hogy befedje az alját és az oldalát is.
  • 2
    Egy tálban keverd össze a krémsajtot, cukrot és a mascarponét kb. 5 percig, amíg sima és krémes lesz.
  • 3
    Add hozzá a habtejszínt, vaníliát, lisztet és a fűszerkeveréket, majd keverd el alaposan.
  • 4
    Ezután jöhetnek a tojások: egyesével add hozzá őket, és spatulával óvatosan forgasd bele a masszába — ne verd túl.
  • 5
    Öntsd a tésztát az előkészített formába, simítsd el a tetejét, majd ütögesd meg párszor az asztalhoz, hogy a légbuborékok kijöjjenek.
  • 6
    Süsd 30 percig. A torta a sütőben megemelkedik, szépen megbarnul, sőt, a teteje kissé sötétebb is lehet — ez így jó!
  • 7
    Vedd ki a sütőből, és hagyd a formában kihűlni legalább 4 órán át rácson. Ezután tedd hűtőbe újabb 4 órára vagy egy éjszakára.
  • 8
    Tálalás előtt vedd ki a formából, és hagyd szobahőmérsékletre melegedni 1–2 órát — így lesz tökéletesen krémes és lágy az állaga.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK