Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 500 g zsíros tej
  • ½ teáskanál őrölt vanília
  • 25 g kukoricakeményítő
  • 3 tojássárgája
  • 100 g kristálycukor
  • 150 g pisztáciakrém vagy pisztáciavaj
  • 250 g habtejszín
  • 300-400 g rum (ízlés szerint)

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Puding alap. Kezdd a házi puding elkészítésével! Öntsd a tejet egy nagyobb edénybe. Add hozzá a vaníliát, és kezdd el lassan melegíteni.
  • 2
    Eközben egy másik tálban lazán verd fel a keményítőt a tojássárgájákkal, a kristálycukorral és két evőkanál tejjel.
  • 3
    Amint a tej forrni kezd, azonnal vedd le a tűzről! Egy vékony sugárban, óvatosan öntsd a forró tejet a tojássárgájákhoz. Öntés közben folyamatosan habverővel keverd, hogy a magas hőmérséklet hatására a tojássárgája ne csapódjon ki (ne rántottát készíts).
  • 4
    Szűrőn keresztül öntsd vissza a keveréket az edénybe. Állandó keverés mellett forrald fel.
  • 5
    Főzd tovább kb. 5 percig, közben a puding fokozatosan besűrűsödik. A kész pudingot vedd le a tűzről, és hagyd hűlni körülbelül 10 percig.
  • 6
    A langyos pudinghoz keverd hozzá a pisztáciavajat (vagy pasztát), a habtejszínt és a rumot. Keverd el az egészet, amíg sima, egységes likőrt nem kapsz.
  • 7
    Öntsd a kész likőrt üvegekbe, és hagyd érni a hűtőben legalább 48 órán keresztül.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK