1,5 l
Új
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 500 g zsíros tej
- ½ teáskanál őrölt vanília
- 25 g kukoricakeményítő
- 3 tojássárgája
- 100 g kristálycukor
- 150 g pisztáciakrém vagy pisztáciavaj
- 250 g habtejszín
- 300-400 g rum (ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉS
- 1Puding alap. Kezdd a házi puding elkészítésével! Öntsd a tejet egy nagyobb edénybe. Add hozzá a vaníliát, és kezdd el lassan melegíteni.
- 2Eközben egy másik tálban lazán verd fel a keményítőt a tojássárgájákkal, a kristálycukorral és két evőkanál tejjel.
- 3Amint a tej forrni kezd, azonnal vedd le a tűzről! Egy vékony sugárban, óvatosan öntsd a forró tejet a tojássárgájákhoz. Öntés közben folyamatosan habverővel keverd, hogy a magas hőmérséklet hatására a tojássárgája ne csapódjon ki (ne rántottát készíts).
- 4Szűrőn keresztül öntsd vissza a keveréket az edénybe. Állandó keverés mellett forrald fel.
- 5Főzd tovább kb. 5 percig, közben a puding fokozatosan besűrűsödik. A kész pudingot vedd le a tűzről, és hagyd hűlni körülbelül 10 percig.
- 6A langyos pudinghoz keverd hozzá a pisztáciavajat (vagy pasztát), a habtejszínt és a rumot. Keverd el az egészet, amíg sima, egységes likőrt nem kapsz.
- 7Öntsd a kész likőrt üvegekbe, és hagyd érni a hűtőben legalább 48 órán keresztül.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!