4 adag
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
Hozzávalók a tésztához:
- 280ml tej
- 7 gramm élesztő
- 1 db citrom reszelt héja
- 50g vaj
- 3 db tojássárgája
- 500g sütemény búzaliszt
- 50 g kristálycukor
A kókuszos szóráshoz:
- 4 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál kókuszreszelék
- 8 g sütőpor
- 4 evőkanál Kókuszchips
- 8 g vaníliás cukor
- 100g vaj
A sodóhoz:
- 1/2 vanília rúd magjai
- 40g vaníliaízű vagy étcsokoláízű pudingpor
- 600 ml tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csipet só
- 20 g margarin
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
Elkészítés:
- 1A kókuszos aranygaluska tésztájához a langyos tejbe szórjuk az élesztőt, majd a cukrot és a tojássárgákat belekeverjük. A liszthez mehet a vaj, a citromhéj és a só. Összekeverjük, majd 20 percig dagasztjuk. Szobahőmérsékleten duplájára dagasztjuk kb 40-60 perc alatt.
- 2A szóráshoz egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket, vaníliás cukrot és porcukrot.
- 3A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és átgyúrás nélkül egy lisztbe mártott szaggatóval 4-5 cm-es darabokra szaggatjuk. A tésztadarabokat először az olvasztott vajba, majd a cukrozott kókuszreszelékbe mártjuk, aztán a kivajazott, kilisztezett kuglófformába pakoljuk egymástól kis távolságra. Szintenként kókuszchipset szórunk rájuk. Letakarva 30 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, azután 160 fokon még 20 percig.
- 4A vaníliasodóhoz a tej 90%-ában elkeverjük a vaníliarúd kikapart magjait, a rúd maradványát és a kristálycukorral felmelegítjük, majd hozzáadjuk a maradék tejben elkevert vaníliás pudingport és összefőzzük 1-2 perc ala tt. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a margarint és a csipet sót
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!