Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 12 db tojás
- 220 g kristálycukor
- 750 ml világos rum
- 1,2 liter teljes tej
- 120 g sütőtökpüré
- 5 ml vaníliakivonat
- 2 g őrölt fahéj
- Tejszínhab ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
- 1Válaszd szét a tojásokat; a fehérjéket tedd hűtőbe.
- 2A sárgákat kézi- vagy állómixerrel habosítsd krémesre.
- 3Fokozatosan add hozzá az első 110 g cukrot, és nagy fokozaton verd sűrű, halvány krémmé.
- 4Keverd hozzá a rumot, a tejet, a sütőtökpürét, a vaníliát és a fahéjat. Fedd le, hűtsd legalább 2 órát.
- 5A hideg tojásfehérjéket verd lágy habbá.
- 6Szórd hozzá a második 110 g cukrot, és verd kemény habbá.
- 7A lehűtött rumos-tejes keveréket óvatosan, spatulával forgasd a fehérjehabba.
- 8Martinis poharakba töltsd, tetejére tegyél egy kanál tejszínhabot, és reszelj rá friss szerecsendiót.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
