Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 200 g vaj
- 120 g nádcukor
- 20 g repceolaj
- 270 g finomliszt
- 1½ teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál őrölt vanília
- 120 g tej
- Csipet só
- 3 tojás
HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ
- 250 g mascarpone
- 1 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál matcha por
- 1/3 teáskanál őrölt vanília
- friss eper a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
- 1A vajat egy lábasban alacsony lángon olvaszd meg. Ha teljesen felolvadt, folyamatosan kevergetve melegítsd tovább: először hab képződik a tetején, majd erőteljesen bugyogni kezd, és lassan karamellás-barnás színt kap. Az edény alján apró, sötétbarna pöttyök jelennek meg – ezek adják azt a mennyei, diós ízt. Kb. 3 perc alatt kész. Vedd le a tűzről, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.
- 2Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra. A kenyérformát béleld ki sütőpapírral (csak az alját), az oldalát kend ki olajjal. A kihűlt barnított vajhoz add a nádcukrot és a repceolajat, keverd simára, majd dolgozd bele a tojásokat is. Egy külön tálban keverd össze a lisztet, sütőport, vaníliát és sót. Ezt a száraz keveréket a tejjel együtt öntsd a vajas alaphoz, és keverd csomómentes, sűrű tésztává.
- 3Öntsd a masszát az előkészített formába, és süsd kb. 50 percig. A kész süteményt hagyd pár percig a formában, majd borítsd ki, és rácson hűtsd teljesen szobahőmérsékletre.
- 4A mascarponét keverd össze a porcukorral, a matcha porral és a vaníliával, amíg szép sima és sűrű krémet kapsz. Kend a kihűlt sütemény tetejére, majd díszítsd friss eperszeletekkel. Kifli-tipp: Egy szelet mellé jól esik egy csésze zöld tea – így teljes lesz a matchás élmény.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
