Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • ½ fej karfiol
  • 100 g sima liszt
  • 1 teáskanál édes paprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 40 g vaj
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • Bors
  • 40 g sriracha

HOZZÁVALÓK A JOGHURTMÁRTÁSHOZ

  • 120 g natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • Egy marék lapos petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Melegítsd elő a sütőt 235 °C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Törd a karfiolt kisebb virágokra, és tedd félre.
  • 2
    Egy tálban keverd össze a lisztet a paprikával, a fokhagymaporral és egy csipet sóval. Add hozzá a vizet, és keverd csomómentes, sűrű tésztává. Tedd bele a karfiolrózsákat, és forgasd össze őket, hogy mindenhol bevonja a massza.
  • 3
    Terítsd szét a panírozott karfiolokat a tepsiben, úgy, hogy legyen köztük egy kis hely. Süsd őket az előmelegített sütőben 25 percig, és félidőben fordítsd meg őket, hogy egyenletesen ropogósak legyenek.
  • 4
    Közben készítsd el a buffalo mártást: olvaszd meg a vajat a cukorral, majd keverd bele a srirachát.
  • 5
    Végül jöhet a joghurtmártás: keverd össze a joghurtot a préselt fokhagymával, a citromlével, a finomra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint sózd meg.
  • 6
    Ha megsült a karfiol, kend meg őket minden oldalról a buffalo mártással, és tedd vissza a sütőbe még 10 percre — figyelj, hogy ne égjen meg.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

HOZZÁVALÓK A JOGHURTMÁRTÁSHOZ