Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- ½ fej karfiol
- 100 g sima liszt
- 1 teáskanál édes paprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 40 g vaj
- 1 evőkanál kristálycukor
- Só
- Bors
- 40 g sriracha
HOZZÁVALÓK A JOGHURTMÁRTÁSHOZ
- 120 g natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- Egy marék lapos petrezselyemzöld
- Só
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd elő a sütőt 235 °C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Törd a karfiolt kisebb virágokra, és tedd félre.
- 2Egy tálban keverd össze a lisztet a paprikával, a fokhagymaporral és egy csipet sóval. Add hozzá a vizet, és keverd csomómentes, sűrű tésztává. Tedd bele a karfiolrózsákat, és forgasd össze őket, hogy mindenhol bevonja a massza.
- 3Terítsd szét a panírozott karfiolokat a tepsiben, úgy, hogy legyen köztük egy kis hely. Süsd őket az előmelegített sütőben 25 percig, és félidőben fordítsd meg őket, hogy egyenletesen ropogósak legyenek.
- 4Közben készítsd el a buffalo mártást: olvaszd meg a vajat a cukorral, majd keverd bele a srirachát.
- 5Végül jöhet a joghurtmártás: keverd össze a joghurtot a préselt fokhagymával, a citromlével, a finomra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint sózd meg.
- 6Ha megsült a karfiol, kend meg őket minden oldalról a buffalo mártással, és tedd vissza a sütőbe még 10 percre — figyelj, hogy ne égjen meg.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
