Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 15 dkg kukoricaliszt (vagy finomliszt)
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 tk só (púpozott)
  • Bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem (nagyobb)
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 db tojás
  • 1.6 dl tej
  • 0.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
  • 3 db csöves kukorica ( leszemezett vagy konzerv)

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A lisztet, a sütőport és a fűszereket összekeverjük. Felvágjuk a megmosott petrezselymet, felkockázzuk a lilahagymát, és a liszthez adjuk őket a leszemezett (vagy konzerv esetén lecsöpögtetett) kukoricával együtt. Hozzákeverjük a tejet és a tojást is, alaposan összedolgozva a masszát.
  • 2
    Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd egy evőkanálnyi mennyiséget a serpenyőbe simítunk. A lepény mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK