Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 200 g aranydurbincs
- Fél citrom leve
- Fél narancs leve
- Fél lime leve
- 1 chili vagy jalapeno paprika
- 1 lila- vagy salottahagyma
- 1 marék korianderzöld
- Tengeri só
- Frissen őrölt fekete bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Szálkázzuk ki a durbincsot, majd távolítsuk el a bőrét. Ha ez megvan, vágjuk kb. 1x1 cm-es kockákra és sózzuk meg.
- 2Préseljük ki a citrusok levét, majd keverjük őket össze egy nagy tálban.
- 3Aprítsuk össze a koriandert, vágjuk vékony szeletekre a hagymát, magozzuk ki és szintén szeleteljük össze a chilit.
- 4Adjuk hozzá a citrusléhez a halat, a hagymát, a chilit és a koriandert, majd alaposan keverjük össze.
- 5Hagyjuk hogy a marinád "dolgozzon" 5-10 percig, majd fogyaszthatjuk is! Hideg sörrel az igazi, de egy pohár száraz pezsgő is nagyon passzol hozzá.
Kifli tipp
A hal "főzését" ennél a receptnél a citrusok leve végzi el, vagyis a fehérjéket a savak denaturalizálják. Attól függően, hogy mennyire nyersen szeretjük a halat, játszahtunk a marinád savasságával és azzal is, hogy mennyi ideig hagyjuk benne a halat.
Ez a fogás hidegen és csípősen az igazi. A paprika csipősségét úgy szabályozhatjuk, hogy több vagy kevesebb magot hagyunk benne.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!