Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A TÓCSNIKHOZ

  • 180 g sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 50 g finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ágacska kakukkfű
  • étolaj a sütéshez
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

HOZZÁVALÓK A SZÓSZHOZ

  • 150 g félzsíros túró
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Só ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Készítsd elő a zöldségeket: hámozd meg a sárgarépát, és reszeld le finomra. Tedd egy tálba.
  • 2
    Keverd össze a tésztát: add a lereszelt répához a finomra vágott újhagymát, az átnyomott fokhagymagerezdet, a kakukkfű leveleit, a tojásokat és a lisztet.
  • 3
    Ízesítés: sózd, borsozd, majd az egészet keverd össze, míg egy kompakt, ragadós tésztát nem kapsz!
  • 4
    Sütés: hevíts fel egy serpenyőben elegendő mennyiségű olajat. Amint forró, tedd bele a tésztából formázott tócsnikat.
  • 5
    Süsd mindkét oldalát aranybarnára, amíg teljesen elkészül. Ezután tedd őket egy papírtörlővel bélelt tányérra, ami majd magába szívja a felesleges olajat.
  • 6
    Végül készítsd el a mártást is: a túrót keverd össze az átnyomott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Sózd meg, és keverj rajta egyet még!
  • 7
    Szervírozd a tócsnikat azonnal a krémes, fokhagymás túrókrémmel együtt. Jó étvágyat!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A TÓCSNIKHOZ

HOZZÁVALÓK A SZÓSZHOZ