Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A TÓCSNIKHOZ
- 180 g sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 50 g finomliszt
- 2 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ágacska kakukkfű
- étolaj a sütéshez
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
HOZZÁVALÓK A SZÓSZHOZ
- 150 g félzsíros túró
- 1 marék petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- Só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
- 1Készítsd elő a zöldségeket: hámozd meg a sárgarépát, és reszeld le finomra. Tedd egy tálba.
- 2Keverd össze a tésztát: add a lereszelt répához a finomra vágott újhagymát, az átnyomott fokhagymagerezdet, a kakukkfű leveleit, a tojásokat és a lisztet.
- 3Ízesítés: sózd, borsozd, majd az egészet keverd össze, míg egy kompakt, ragadós tésztát nem kapsz!
- 4Sütés: hevíts fel egy serpenyőben elegendő mennyiségű olajat. Amint forró, tedd bele a tésztából formázott tócsnikat.
- 5Süsd mindkét oldalát aranybarnára, amíg teljesen elkészül. Ezután tedd őket egy papírtörlővel bélelt tányérra, ami majd magába szívja a felesleges olajat.
- 6Végül készítsd el a mártást is: a túrót keverd össze az átnyomott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Sózd meg, és keverj rajta egyet még!
- 7Szervírozd a tócsnikat azonnal a krémes, fokhagymás túrókrémmel együtt. Jó étvágyat!

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
