1 TEPSIÚj
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 110 g tökmag
- 120 g quinoa
- 350 g sótlan mandula
- 100 g aszalt áfonya
- 100 g apróra vágott pisztácia
- 150 ml agavé szirup
- 60 ml méz
- 1 csipet só
- 40 g apróra vágott étcsokoládé
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Bélelj ki egy 24x33 cm-es tepsit sütőpapírral, fújd be egy kis főzőspray-vel, majd tedd félre.
- 2Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra. Szórd szét a mandulát, a tökmagot és a quinoát egy lapos tepsin, és pirítsd, amíg enyhén megbarnulnak, kb. 15 perc alatt. Ezután tedd át egy nagy keverőtálba. Add hozzá az aszalt áfonyát és a pisztáciát.
- 3Egy közepes méretű serpenyőben kezdd el felmelegíteni az agavé szirupot, a mézet és a sót, miközben habverővel kevergeted. Hagyd forrni körülbelül 3 percig.
- 4Azonnal öntsd a szirupot a keverőtálba, és gyorsan keverd össze, hogy a diófélék és magvak egyenletesen bevonódjanak. Nyomkodd bele a keveréket az előkészített tepsibe. Hagyd teljesen kihűlni (kb. 20 perc), majd szeleteld fel 30 négyzetre.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!